maandag 22 december 2008

'Niet serieus genomen'

Communicatie loopt niet zo lekker tijdens het sloopproject in Oud-IJmuiden.

In de Frogerstraat in Oud-IJmuiden keken ze vreemd op toen werd aangebeld. ,,Wilt u uw auto even verplaatsen. We gaan beginnen met de sloop tegenover uw huis.’’ Bewoners die uit hun raam keken, zagen zelfs dat auto’s werden weggesleept.

Oké, ze hadden een brief gehad van de gemeente (lees onderaan, klik om te vergroten). Maar daarin staat dat er ’deze week’ wordt begonnen met sloop. Er had op z’n minst de avond tevoren een briefje in de Frogerstraat kunnen worden bezorgd: ’Wilt u uw auto even weghalen?’

Het verhaal over de Frogerstraat is me zo door iemand verteld. Bewoners uit Oud-IJmuiden vinden dat ze niet goed worden geïnformeerd over de sloop van de bedrijven. Die moeten plaats maken voor woningen.

Hun oude huizen lopen schade op door de sloop. ,,Waarom hebben we alleen die ene brief van de gemeente gehad? Waarom weten we niet hoe onze kwetsbare huizen worden beschermd tegen schade?’’, vraagt Cees van Eldijk (Wijkcomité Oud-IJmuiden) zich af. Hij vindt de communicatie door de gemeente ’onzorgvuldig’.

De gemeente vindt van niet. ,,Behalve de brief aan bewoners zijn er bijeenkomsten geweest, is er gepubliceerd op de gemeentepagina’s in De Jutter en hebben diverse media er aandacht aan geschonken.’’
Aldus een woordvoerder. Maar een briefje met het exacte begin van de sloop had er toch best vanaf gekund, lijkt me.

Het stoort de bewoners ook dat de gemeente hun klachten over schade afdoet met: ga maar naar de sloper. Ik heb het mailtje gezien dat de ambtenaar stuurde aan de bewoners. Je mag als bewoner toch meer verwachten van de gemeente (toezichthouder op de sloop). De bewoners voelen zich niet serieus genomen. Afgeschoven.

(De telefoonnummers in de brief heb ik weggehaald. Anders worden ze straks gebeld door allerlei grappenmakers die met kerst niks te doen hebben)

Geen opmerkingen: