woensdag 5 november 2008

Weg

,,Was u niet tevreden meer in Velsen'', vroeg ik burgemeester Peter Cammaert gistermiddag. Een paar minuten eerder had hij zijn vertrek aangekondigd (lees hier en hier). ,,Ik ga nu niet in op vragen'', zegt de burgemeester.

Hij wil geen tweede termijn van zes jaar om meer priv├ętijd te hebben (hij wordt opa). ,,Dat speelt mee'', zegt hij. Wat zou er nog meer meespelen?

Al jarenlang hebben gemeenteraadsleden kritiek op Cammaert. Dat weet ik van meerdere raadsleden van diverse partijen, die het onafhankelijk van elkaar de afgelopen jaren zeiden.
Cammaert vinden ze een aardige persoonlijkheid die het goed doet als lintenknipper en bij bezoekjes aan honderdjarigen. Dat is ook een belangrijk deel van zijn functie.

Minder zijn ze te spreken over zijn capaciteit om raadsvergaderingen te leiden. Rommelig. Er is geen ruimte voor discussie als het nodig is.

Bij calamiteiten is hij soms niet zelfverzekerd genoeg, zeggen ze. Soms schiet hij juist weer door met draconische maatregelen. Oud-burgemeester Fons Hertog (gisteren werd bekend dat hij naar Purmerend gaat) was een betere burgemeester, vinden sommige Velsense politici.

Wat moet je nou met die geluiden. Aan de andere kant doe je het nooit goed als burgemeester. Ook op Hertog was de nodige kritiek. Cammaert had het ook niet makkelijk in de roerige periode waarin een wethouder door de raad werd ontslagen. Ik herinner me ook stevig optreden van Cammaert, bijvoorbeeld over Beeckestijn (lees hier en hier).

Velsen moet op zoek naar een nieuwe burgervader. Cammaert was in 2003 niet de eerste keus van de sollicitatiecommissie. Toch koos de Velsense gemeenteraad voor hem. De sollicitatiecommissie had oud-gedeputeerde van Noord-Holland Enno Neef voorgedragen. Hij had gesolliciteerd. Wie weet is hij nog beschikbaar.


(Sloop van oude postkantoor is vandaag begonnen!)

2 opmerkingen:

Unknown zei

Ik begrijp de reacties niet zo goed.
Zolang de heer Cammaert burgemeester in Velsen is, loopt men op hem af te geven.
Nu denkt de man weet je wat ik vind het mooi geweest na 6 jaar gezeik te hebben moeten aangehoord.
Ik ga weg en ga genieten van mijn verdere leven.
Hij zal wel gedacht hebben ik doe de mensen een plezier.
Maar nee, nu is men weer niet tevreden.
Nu wordt er weer op de man afgegeven.
Als ik Cammaert zou zijn dan zou ik vandaag al opstappen.
Zoooooo typisch IJmuidens, het is nooit eens goed!!
Meneer Cammaert heb een goed leven verder!

Anoniem zei

tja zo gaat dat mensen zijn niet altijd tevreden,zijn blij als iemend komt en zijn ook niet blij als iemand weggaat voor een ander leven,wie zal het zeggen