donderdag 30 oktober 2008

Weer een probleem

Weer een probleem met een multifunctionele accommodatie. Wat is dat? Dat is een gebouw waarin allerlei publieke instanties gevestigd worden, zoals een buurthuis en kinderopvang.

Dit keer gaat het om De Binnenhaven in IJmuiden. Er is weer geld tekort. Dat was al eerder het geval met de multifunctionele accommodatie voor het Groot Helmduin in IJmuiden. Het miljoenentekort daarvoor lijkt opgelost. Al liep dat niet soepel.

Dat het niet vlot gaat met de accommodatie voor de Binnenhaven is min of meer een publiek geheim. Ik weet het al maanden, maar geen van de betrokken partners (gemeente, Stichting Welzijn Velsen, Zorgbalans) wil er ook maar iets over kwijt.

Er zijn diverse overleggen geweest in het stadhuis over de onenigheid. Het gaat onder meer over wie welke ruimte mag gebruiken en hoe groot ieders ruimte mag worden, zo is me verteld.

Intussen kan Synchroon, de projectontwikkelaar voor de Binnenhaven, niets anders doen dan wachten. Synchroon weet wel wat het wil bouwen. Kijk maar naar de tekening boven. Dit enorme bouwblok wordt neergezet rond het plantsoentje aan de Zeeweg te staan, zeg maar achter Kaatje. Hierin moet de multifunctionele accommodatie worden gevestigd.

U ziet drie niveaus. Op straatniveau komt de multifunctionele accommodatie met grote glaswanden. Daarboven komen de wooneenheden voor onder meer autisten, lichamelijk en geestelijk gehandicapten en verpleeghuiszorg. De vier rechthoekige torens op het complex (tekening onder) bestaan uit vier lagen koop- en huurappartementen.


PS: En nu wat luchtigs: gedichten op film over IJmuiden.

Geen opmerkingen: