donderdag 2 oktober 2008

Misschien wel serieus

Tja. Weer een plan voor een pretpark in de Zuiderscheg in Velsen-Zuid. Het recreatieschap Spaarnwoude heeft al een intentieovereenkomst gesloten.

Vanmiddag krijgen burgemeester en wethouders van Velsen een toelichting van Adventure World. Hiernaast een tekening van wat er achter de ReinUnie kan verschijnen.

Het plan is bedacht voor Almere (lees hier, kijk hier), maar toepasbaar voor Velsen. Zegt Adventure World.

Er was al een plan voor een attractiepark over China (lees hier en hier) op dezelfde locatie. Maar daar zat geen schot meer in.

Een pretpark in de gemeente Velsen. Is dat luchtfietserij? Misschien wel. Misschien ook niet. Het is ambitieus. Maar wie hoog inzet, kan veel over houden. Je moet ook durven. Het plan voor Kalkar werd ook met scepsis ontvangen.

Het geeft te denken dat niet alleen het China-attractiepark brood ziet in een pretpark in Velsen. Meer ondernemers denken blijkbaar serieus dat er een pretpark is te realiseren.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik hoop dat ze ook rekening houden met de stankoverlast van de waterzuivering als de wind uit het verkeerde richting komt. Daar is weinig pret aan.

Anoniem zei

Velsen zit alweer kwijlend te kijken naar deze nep-gouden koe, en ziet waarschijnlijk weer vooral de lusten, en sluit zijn ogen voor de lasten. De lasten voor de onwonenden, de gebruikers van de wegen en de gebruikers van Spaarnwoude. Veelal inwoners van Velsen, die daar 'hun' recreatiegebied hebben.

Hebben de plannenmakers ook gezegd hoe ze de 1 miljoen bezoekers naar het park toekrijgen? Over welke wegen, welke afslagen, waar ze gaan parkeren?

Ook al door de verzonnen extra concerten volgend jaar zal een groot deel van het 'recreatiegebied' alleen betaald recreeeren zijn. En was dat de intentie van Spaarnwoude??

johan zei

Och, ik ben zo langzamerhand wel gewend aan al die luchtfietserij. Weet u het nog? We zouden een groot zeewateraquarium krijgen. Op het fordeiland zou veel geld voor de gemeente te verdienen zijn. Er zou een China-pretpark komen en nu dit weer. Vooral lekker doordromen.