vrijdag 15 augustus 2008

Weer een verhaal erbij

Alsof er een wolk is neergedaald in de Visseringstraat in Oud-IJmuiden (zie foto boven). Zoveel rook hing er, en in de andere straten.

De brand van gisteren verwoestte daar het huis van een bekende IJmuidenaar. Er was heel wat brandweer voor nodig om het vuur te doven (komst hulptroepen).

De bekende IJmuidenaar is de man met baard, petje, reflecterend hesje en een paar honden. Af en toe scheldend op straat. Soms het verkeer regelend.

Is nogal eens agressief. Dan is er nogal wat politie nodig om hem aan te houden. Hij is ook bekend bij de Dierenbescherming. Die haalde nogal eens verwaarloosde beesten uit het huis aan de Visseringstraat: honden, ratten katten, meeuwen. Het huis viel op door de teksten voor de ramen en de vlag.

De overbuurman van deze IJmuidenaar heeft al heel wat meegemaakt in de Visseringstraat. Hij herinnert zich bijvoorbeeld dat de mensen die om de hoek woonden (huis is nu afgebroken) vorig jaar met een shovel een huis in de straat binnenreden. Een vete tussen families.
Nadat de rook is opgetrokken, is er niet veel meer over van het huis in de Visseringstraat. Weer een verhaal erbij.

PS 1: Daar gaat weer een naam met historie. Stadion Schoonenberg wordt Tata Steel Stadion, naar het schijnt. Saaie naam. Waarom niet Tata Telstar Stadion? Bekt veel beter. Of hou liever stadion Schoonenberg, en Tata Telstar Tribune.

PS 2: Daar gaan we weer…
Foto onder, van vandaag, is van Ko van Leeuwen.

Geen opmerkingen: