dinsdag 12 augustus 2008

Verwarring?

Het wordt de vierde Duin en Kruidberg nabij de Duin- en Kruidbergerweg.De vierde wordt het vmbo van het Ichthus in Driehuis. Dat gaat zich Duin en Kruidberg Mavo noemen.

Je hebt natuurlijk het 1: het duingebied (scroll naar beneden), 2: het hotel en 3: de ijsboerderij.

Met de gekozen naam is lang niet iedereen blij. Leerlingen luchtten hun hart. De site is al weer verwijderd, maar hier kun je hem nog zien.

Zou de nieuwe naam tot verwarring leiden? Denk het niet. De huidige naam leidt eerder tot verwarring.

Er is ook een Ichthus-school in Veenendaal, Enschede, Kampen, Drachten, Alphen aan den Rijn, Boskoop, Amsterdam, Almere, Hengelo, Apeldoorn, Baflo, Nijkerk, Almelo, Markelo, Baambrugge, Maassluis, Hoorn, Dordrecht en IJsselmuiden. Onder meer.

De andere Ichthus-locatie (voor havo, vwo, foto boven) in Driehuis heeft ook een nieuwe naam: Ichthus Lyceum. Dat zal dus eerder tot verwarring (blijven) leiden.

Grappig is dat de beide Ichthus-scholen nog begin dit jaar een gezamenlijke promotiefilm maken (kijk hier). Daarin presenteren ze zich juist als ’twee zelfstandige scholen met dezelfde naam’. Terwijl ze toen vast al van plan waren hun naam te veranderen.

Ook grappig: het Ichthus-vmbo gaat zich mavo noemen. Een schooltype dat helemaal niet meer bestaat. Blijkbaar klinkt mavo beter bij ouders en heeft het vmbo een negatieve klank. Meer daarover in de IJmuider Courant van overmorgen.


De foto boven van de Ichtus-locatie aan de Wolff en Dekenlaan komt van een Ichthus-hyves.

Foto onder: Dit jaar geslaagd op het Ichthus.

Geen opmerkingen: