vrijdag 27 juni 2008

Links rijden op een rotonde

We gaan op vakantie. De komende weken moet u het even zonder blog doen.

We gaan naar Engeland. Een keer wat anders dan het bekende Frankrijk of Spanje. Ik moet links gaan rijden in Engeland.

Ik schrik daar nog niet zo voor terug. Al zijn voorrangregels en verkeersborden soms heel anders. In heel Europa hetzelfde, maar natuurlijk niet in Engeland.

En dan de rotondes. Nou ja, moet ook te doen zijn. Een rotonde immers ook in Engeland een rotonde, alleen moet je linksom. Dacht ik. Tot ik deze rotonde zag (zie plaatje). Een rotonde waar je juist (soms) weer rechtsom moet rijden. Het heet de magic roundabout (lees hier en hier) en er zijn er meerdere van in Engeland.

Die hoop ik dus niet tegen te komen.

(Voor de thuisblijvers: gelukkig is in Velsen ook nog genoeg te zien en te beleven. Zoals vorige week vrijdag in IJmuiden aan Zee. Kijk maar hier.)

Tot later!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

fokke fijne vakantie,heb er geen moeite mee hoor
er is nieus genoeg te lezen in de krant

Anoniem zei

Nou Fokke, ik ben vaak in Engeland geweest maar ben deze rotonde's (gelukkig) niet tegen gekomen. Gelukkig houden de Engelsen rekening met buitenlanders, dan zijn ze dubbel allert en geven je de ruimte (voor zover mogelijk op zo'n magic roundabout....

Anoniem zei

Fokke, zoals Liedy al schreef, de meeste Engelsen begrijpen al snel dat je even in de war geraakt bent. Gewoon vriendelijk blijven lachen naar ze en ze lachen vriendelijk weer terug. Verder prettige vakantie. Ik wacht met smart op je nieuwe inbreng na de vakantie. Zolang je collega's nog schrijven over "de vissersplaats" in plaats van gewoon "IJmuiden" is voor mij de intresse er wel een beetje af.