donderdag 26 juni 2008

Duur wonen in Zeewijk goede zet

IJmuiden-Zeewijk krijgt opnieuw een stevige impuls. Op twee locaties van het bouwproject Groot Helmduin worden nieuwe koopwoningen gebouwd.

Reken maar dat ze in het duurdere segment zitten. Ze moeten immers geld opbrengen voor het allesinéén-gebouw met onder meer scholen, buurthuis en sporthal dat aan de Planetenweg wordt gebouwd.

De nieuwe dure woningen komen op de locatie achter de Kruisbergflat waar tot 2006 basisschool De Klipper zat (bovenste tekening is van de nieuwbouw). Hier staan over enkele jaren vijftien koopwoningen.

De andere plek is de locatie Keetberglaan van basisschool De Zandloper. Hoe de veertien eengezins- en veertien tweeondereenkapwoningen daar worden geplaatst, ziet u op de tekening onder.

Zeewijk dreigde een achterstandswijk te worden. Of was het misschien al. De gemeente besloot flats te slopen en de goedkope huurwoningen aan te vullen met nieuwe koop. Zoals aan de Dennekoplaan en in het Duinpark. En de wijk kreeg en krijgt een beter uiterlijk. Met een Duinpark en opknapbeurt van de belangrijke wegen.

Dat was een goede zet. Je zag het aan iets simpels als het assortiment van de winkels op het Zeewijkplein. Dat werd ruimer en iets luxer, inspelend op de koopkracht. Het is een van de meest effectieve en geslaagde aanpakken in Nederland die ik ken om een wijk uit het slop te halen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo wordt zee wijk luxe gemaakt
alles gaat veranderen,ten goede voor de omgeving

Anoniem zei

Zeker effectief voor Zeewijk. Maar eigenlijk is het een ordinaire verplaatsing van het probleem want zullen de huidige bewoners daar weer gaan wonen?

Anoniem zei

Jammer dat er door dat goede beleid van de gemeente straks in geen kilometers meer een school te bekennen is. Fokke ziet het wel erg zonnig. O.K. Zeewijk is top, maar hoe dom moet het beleid echter wel geweest zijn om op zo'n schitterende locatie een probleemwijk te laten ontstaan? De gemeente Velsen munt in één ding uit en dat is gebrek aan regie.

Anoniem zei

Ik zag de gevreesde Zaterdagse columnist gisteravond vredig op een bankje voor het stadhuis zitten. Goedenavond Bart Boele zeide ik binnensmonds. Goedenavond Bild am Montag groete hij met zijn ogen terug.Na deze vluchtige groet vervolgde ik mijns weegs.Bild am Montag (P.S.)

Anoniem zei

Waar/wanneer kan ik inschrijven?

bbq666@mac.com