vrijdag 23 mei 2008

Geen pretje

Een klein berichtje op de voorpagina van de IJmuider Courant, vandaag:

,,De 36-jarige man die sinds woensdagochtend werd vermist, heeft zich gisterochtend rond vieren gemeld bij zijn ouders in IJmuiden. Hij is onder doktersbehandeling gesteld. De verwarde man had zich al die tijd verstopt in de duinen van IJmuiden.’’

Die duinen waren de Heerenduinen (foto's). Woensdagochtend vanaf 7.30 uur zocht niet alleen een politiehelikopter. Ook de IJmuider Reddingsbrigade zocht. Woensdagmiddag zocht de reddingsbrigade weer, maar dan op zee. Iemand dacht gezien te hebben dat daar iets dreef.

Woensdagavond, tot zeker 22.30 uur, draaide in het donker de politieheli weer rondjes boven het duin. Zocht blijkbaar met een infraroodcamera.

Poeh. Een hele dag in het uitgestrekte duin. Ik ben één keer verdwaald in het duin. Toen het donker werd, was dat niet leuk. Door de duinvalleien en duintoppen raak je snel gedesoriënteerd.

Moet geen pretje zijn geweest voor die man. Gelukkig is hij weer terecht.

Foto boven: Anna Schnitfink

1 opmerking:

Mw Mr Anna G.A. Schnitfink zei

Beste Fokke, ik google zojuist mijn naam en zie dat je een fotocollage betreffende de duinen in IJmuiden van mij hebt gepubliceerd, daarbj weliswaar mijn naam hebt vermeld, maar ... je hebt mij nimmer om toestemmjing gevraagd. Je handelde dwars tegen de regels van het auteursrecht in. Je zou toch als schrijver van een Blog beter hebben moeten weten...
Je reactie wachtend,verblijft,
Mw Mr Anna G.A. Schnitfink