vrijdag 2 november 2007

De oude Klipper

Het oude schoolgebouw van De Klipper in IJmuiden-Zeewijk wordt afgebroken. Vandaag in de krant.

Het schijnt binnen een onvoorstelbare puinhoop te zijn. Dat vertelde iemand me die binnen is geweest. Kapotgeslagen. Afgebrand. Door jongeren.

Het gerucht ging dat deze oude school achter de Kruisbergflat een nieuwe bestemming zou krijgen. Als locatie voor het volwassenenonderwijs van het Nova College in de Radarstraat in IJmuiden. Dat gebouw wordt immers afgebroken voor het Stadspark. Maar de gemeente zegt dat het Nova College niet in de oude Klipper komt.

Wat zou de gemeente willen met de locatie, als de school straks gesloopt is? De gemeente zegt het niet te weten. Maar woningbouw niet uit te sluiten.

Het lijkt me niet meer dan logisch dat er woningen zullen komen. Het zou prachtig passen in het Masterplan Zeewijk. Het plan om te voorkomen dat het een achterstandsbuurt wordt, door koophuizen tussen de huur te bouwen en de wijk op te kalefateren. Tot nu toe fantastisch gelukt.

Een aanwijzing is ook de nieuwe bestemming voor de andere school in Zeewijk: De Zandloper. Als dat gebouw aan de Keetberglaan straks tegen de vlakte gaat, omdat de nieuwbouw eindelijk klaar is, dan komen ook daar nieuwe woningen.

Geen opmerkingen: