maandag 5 november 2007

Toch de moeite waard

Er kwamen vanavond maar weinig mensen naar de informatieavond over de snelbus. Vanaf 2012 zou de bus Velsen kunnen doorkruisen.

In het W.F. Visserhuis zaten zo'n vijftien belangstellenden. Waarvan zeker één uit Santpoort-Noord in plaats van IJmuiden. En Santpoort-Noord had zijn eigen informatieavond al gehad, net als Driehuis.

Wel opvallend, zo weinig mensen. Oké, het regende verschrikkelijk. Maar zoals een meneer in de zaal zei: was het niet veel beter geweest om meerdere bijeenkomsten te organiseren in IJmuiden. Eén in De Spil bijvoorbeeld, voor de centrumbewoners, bomenbuurt en toekomstige bewoners van De Binnenhaven. En die meneer heeft natuurlijk gelijk.

De gesprekleider, die haar best deed de namen van IJmuidense wegen te onthouden, zat op een iets ander spoor dan de zaal. Voor de gewone IJmuidenaar had ze het over: downgraden, oversteekbewegingen maken, excentrische liggingen, haltéren, lijnvoeringen bekijken en optimalisaties maken. Dat is niet informeren. Dat is onduidelijk.

De routes door IJmuiden kwamen slechts twintig minuten ter sprake. Ze waren echter duidelijk genoeg (zie kaartje). Zo kon de bus door een stukje door het duin. Of over het niet meer gebruikte spoor (wordt busbaan) tot het politiebureau, afrit langs het Vellesan College, halte bij de scholen, via de P.J. Troelstraweg naar de Lange Nieuwstraat. Daarvoor moet het huis Heidestraat 2 worden gesloopt. Dat huis is al gemeente-eigendom.

Dat zijn twee van de zeven mogelijk routes. Toch interessant genoeg om voor naar een informatieavond te komen, zo lijkt me.

Geen opmerkingen: