woensdag 14 november 2007

De bus

Als Connexxion-gebruiker kreeg ik de eerste informatie over de nieuwe dienstregeling in mijn mail. Gaat in per 9 december.

Al speurend blijkt: twee nieuwe snelbussen in Velsen! Verder speurend: maar die gaan helemaal niet rijden per 9 december. Ze rijden al. Sinds maandag…

Vanmorgen meldt Connexxion me dat lijn 675 (IJmuiden via Driehuis naar Haarlem) is ingesteld vanwege de vele reizigers op de 75 en 575. Lijn 673 (Beverwijk via Velserbroek naar Haarlem) is in het leven geroepen vanwege de vele reizigers op lijn 73.

Beetje gek. Zonder enige vorm van publiciteit begint Connexxion met twee nieuwe buslijnen. Opeens rijden ze. Je zou toch denken dat Connexxion de lijnen dubbeldikendwars onder de aandacht zou brengen. Want er is blijkbaar veel vraag naar onder de reizigers. En: Connexxion is gebaat bij volle bussen.

Maar ja. Er gaat wel vaker wat mis. Zo hoorde ik op de informatieavond over de snelbus in 2012 dat her en der in Velsen nog steeds de oude dienstregelingen hangen… Kun je lang wachten op een bus. Hopelijk worden ze 9 december vervangen door de nieuwste vertrekstaten.


(Bovenste foto: Marktplein IJmuiden. Onderste foto, gemaakt door Frits Houtgraaf: Rotonde Planetenweg IJmuiden).

1 opmerking:

Anoniem zei

Wel een mooi plaatje van bovenaf fokke

Moet je ook maar op de bouw komen???