donderdag 4 oktober 2007

Symboolpolitiek

Ja, zo komen we er nooit uit. De gemeente Velsen doet aan symboolpolitiek.

Een intentieverklaring waarin staat dat gemeentewagens in principe op aardgas moeten rijden. Maar ze verplicht zichzelf niet om een aardgaswagen te kopen als een nieuwe moet worden aangeschaft. Ook wordt het bestaande wagenpark niet omgebouwd.

De intentieverklaring is niet meer dan bevestigen van het bestaande beleid, zegt milieuwethouder Ockeloen. We overwegen alleen om voor aardgas te kiezen als een nieuwe bedrijfswagen moet worden gekocht.

En dan kijken we ook of er een aardgastankstation is, of binnen zeer korte termijn kan worden gebouwd. Wethouder Korf: ,,We doen het niet als we bijvoorbeeld helemaal naar Groningen moeten rijden om te tanken.''

Dus de gemeente wacht op een aardgastankstation. En wat doen ondernemers? Die wachten op aardgasauto's voordat ze een aardgastankstation bouwen.


Velsen wil niet zelf het initiatief nemen om een aardgastankstation te bouwen. Gelukkig zijn er drie ondernemers uit Beverwijk die de boel wat willen opporren.

PS: Dierendag vandaag. Kijk daarom even naar deze vos op het Pontplein in Velsen-Zuid

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke vos fokke,alleen de verlichting ontbreekt???

Anoniem zei

Dat gas tanken moet toch niet zo moeilijk zijn. Voor zo ver ik weet rijdt de reinunie al jaren op gas en de bussen tegenwoordig ook. Dus is er op het terrein van de reinunie een gasstation.

Fokke Zaagsma zei

Dat is min of meer zo. Er is maar één aardgastankstation, bij de busremise van Connexxion in Velsen-Zuid. Dat is echter niet openbaar.

De ReinUnie wilde een eigen aardgastankstation. Maar bij de oplevering daarvan op het terrein in Velsen-Zuid bleek het station niet aan de eisen te voldoen. Er was wel al ruimte voor gereserveerd. De ReinUnie tankt nu bij Connexxion en heeft besloten dat te blijven doen.

Het ik een kip- en eiverhaal. Wat eerst: openbaar aardgastankstation of aanschaf aardagaswagens.

Groetjes,
Fokke