dinsdag 2 oktober 2007

Spelfout

De metamorfose van Oud-IJmuiden wordt aangekondigd met drie enorme borden.

Aan de Kanaaldijk bij het Witte Theater, tegenover de terminal van DFDS Seaways en tegenover Hotel Augusta. Met een grote foto hoe het moet worden (zie hierboven).

Sinds vandaag is de speciale website voor de nieuwbouw te bezoeken. Velsenaren die een van de nieuwe eengezinswoningen of appartementen willen hebben, kunnen zich aanmelden.
Mooi hoor die borden. Jammer van die spelfout. Er staan in koeienletters: Oud-IJmuiden vernieuwd! Maar Oud-IJmuiden is nog niet vernieuwd. Het moet de tegenwoordige tijd zijn: Oud-IJmuiden vernieuwt!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind het onderschrift op de genoemde website een creatieve oplossing om er onderuit te komen. Zegt genoeg hoe serieus ze het nemen.

"Aan de teksten en artist impressions kunnen geen rechten worden ontleend."

Anoniem zei

Jammer dat je je niet kunt inschrijven op de site.

Geeft constant een foutmelding bij het invullen van de achternaam, terwijl deze wel goed is ingevuld.

Helaas kun je naar niemand reageren.

Fokke Zaagsma zei

Zeg laatste anoniem, dat heb ik ook gemerkt. Niet dat ik een woning wil, maar alle documentatie erover is welkom. Ik schrijf immers wel over Oud-IJmuiden.

Ik heb de oplossing gevonden. Je moet je achternaam volledig in hoofdletters invullen.

Succes!
Fokke

Anoniem zei

Weliswaar niet helemaal on-topic, maar behelst wél een spelfout. Ik ontdekte dat gemeenteambtenaren over het volgende het blijkbaar niet eens zijn: het ene straatbordje vermeldt 'Tuinderstraat' maar een ander bordje in dezelfde straat toont 'Tuindersstraat'.
Mogelijk voer voor een nieuw onderwerp?