maandag 1 oktober 2007

Pak de zeehond

Een gewonde zeehond op het IJmuiderstrand. Vlakbij Parnassia. Hij ligt in de branding. Schuift niet op zijn buik. Maar houdt rechterpoot omhoog. Dus gewond, concludeert de Dierenambulance Velsen. Zij zijn door de IJmuider Reddingsbrigade naar het strand gebracht.

De Dierenambulance heeft een speciaal Eerste Hulp van Zeehonden-team. Leden daarvan kunnen gealarmeerd worden. Ze mogen van hun baas hun werk laten liggen, en meteen naar het strand gaan. Een beetje zoals bij de brandweer.

Vangen lukte ze vanmiddag niet. Vanavond ondernemen ze een nieuwe poging. De zeehond schiet telkens de zee weer in. Doordat mensen hun hond laten spelen op het strand. Gooien een bal de zee in, hond er achteraan. Dat zegt tenminste de Dierenambulance.

Volgens de reddingsbrigade is het hoe dan ook moeilijk om een jonge zeehond te vangen. Eenmaal in het water is het beest te snel en te wendbaar. Na zijn bad komt hij telkens terug op het strand.

,,We zullen deze week nog heel wat telefoontjes krijgen van wandelaars die het beest zien liggen'', voorspellen ze bij de reddingbrigade.

1 opmerking:

Anoniem zei

fokke
hoop maar gauw dat ze het beesje vangen,en verzorgen als dat lukt
ik mis je foto,misschien kom het nog een deze dagen