zaterdag 4 augustus 2007

Opfriscursus

,,Er staan honderden van die piramides in Europa. We zijn al tijden bezig. En jij bent echt de allereerste journalist die er over belt!'' Andreas Keim schatert het uit.

Hij is projectleider van een achthonderd kilometer lange virtuele lijn. Tussen Marseille en IJmuiden aan Zee.

Op die lijn liggen aluminium piramides. Het zijn radarreflectors. Het bedrijf van Keim, Intermap Technologies, laat een vliegtuig over de lijn vliegen. Dat zendt radarsignalen uit. Met de gegevens wordt een digitale driedimensionale kaart gemaakt.

Ik zag een van de aluminium piramides (foto) liggen bij het Holiday Inn-hotel. Om te weten wat het is, moet ik Keim interviewen. Die zit bij de Intermap-vestiging in München.

Nou gaat lezen en verstaan van Duits best goed, maar spreken vind ik een ramp. Na een poosje blijkt Keim uitstekend Engels te spreken. Maar gaandeweg ontdek ik dat mijn Engels wel heel erg roestig is geworden. Misschien maar eens een opfriscursusje doen.


PS 1: De Volkskrant roept vandaag IJmuiden aan Zee uit tot 'dé strandtip voor dit weekend'.

PS2: Stem vanaf vandaag bij het Algemeen Dagblad voor IJmuiden aan Zee als de beste badplaats van Nederland.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Fokke heb punten gegeven.
Ben blij dat je weer wat nieuws brengt op je weblog,ga gezellig dit weekend naar strand,was vanochtend al erg druk,mooie haven en strand beelden gemaakt.

Anoniem zei

De Reijndersweg en de noordpier liggen in Velsen-Noord, niet in IJmuiden. In het artikel van het AD worden de stranden bij de noordpier en de zuidpier op een hoop gegooid, terwijl het toch een totaal andere plek is. Waar moet je nu op stemmen? Op het strand van Velsen Noord, of dat van IJmuiden??