woensdag 22 augustus 2007

Grotere supers

Alle supermarkten willen meer verkoopvloeroppervlakte. Het is een kwestie van overleven. Ook in Velsen. De Vomar in IJmuiden wil groter. Mag ook van de gemeente. Al werd er in 2005 wel gesteggeld over de vorm. Vomar wilde er ook ruim vijftien appartementen bij bouwen.

De twee supers in Velserbroek, Vomar en Dekamarkt, willen ook uitbreiden. Dat mag ook van de gemeente. Op het Aurora Bastion. Als er maar woningen bij komen. En de parkeerplaatsen die dan verdwijnen worden gecompenseerd. Dat betekent in Velserbroek dus een parkeergarage.

Nu blijkt de Albert Heijn in IJmuiden (zie foto's) dus ook te willen groeien. De lippen van de betrokken partijen gaan niet ver van elkaar over dit plan. Maar een aantal dingen zijn wel duidelijk.

De AH zegt groter te willen. De gemeente moet van de provincie meer woningen in stedelijk gebied bouwen. De gemeente stelt de eisen vast voor een nieuwbouwlocatie. AH zegt geen woningen te bouwen, maar daarvoor een ondernemer bij het project te betrekken. De gemeente heeft BAM in 2004 het eerste bouwrecht gegeven voor de uitbreidingslocatie. De grond in de Kalverstraat is van de gemeente en AH moet die dus kopen.

Zie daar de te voeren onderhandelingen.

1 opmerking:

Anoniem zei

fokke het zal mij benieuwen hoe dat afloopt,meer een ding is zeker
jij hebt weer schrijfwerk voor je weblog,houden zo