donderdag 5 juli 2007

Zo goed: verkoopt zichzelf

Vanmorgen zat ik op het Noorderstrand. Het surfersparadijs. De surfers hebben het over 'De Wijk'. Naar Wijk aan Zee. Maar het is Velsen-Noord.

Maar Wijk aan Zee vinden ze beter klinken. Je ziet dat de hengelverhuur bij het restaurant op de Noordpier zichzelf in Wijk aan Zee neerzet. Staat op de gevel. Maar ook de twee strandpaviljoens op het strand vinden dat ze in Wijk aan Zee zitten: Aloha en Timboektoe. En de surferswinkel ook al.

,,Die naam. Daar moeten we nog iets aan doen", zegt toerismewethouder Annette Baerveldt. Met haar sprak ik vanmorgen bij Aloha. We spraken over het toerismebeleid.

Aloha en Timboektoe moeten elke zomer weg. Maar er is een goede kans dat ze straks ook de winter mogen blijven staan. Dan is het strand niet meer zo leeg als op de foto onder. Boven staat de foto met de strandpaviljoens.

Baerveldt is trots op het Noorderstrand. Het verkoopt zichzelf. De ondernemers hoeven er niks voor te doen. Ze worden overal genoemd.

Deze week in Nieuwe Revu: Aloha op de tweede plek van favoriete Nederlandse strandtenten. In april in de zaterdagbijlage PS van Het Parool. Vorige maand in De Pers. ,,En in Elle en VT Wonen. Ze komen gewoon en schrijven over ons", zegt Aloha-eigenaar John Griffioen.


,,Ik zei al tegen wethouder Baerveldt: alsjeblieft geen marketing voor het Noorderstrand! Is echt niet nodig! Laat de gemeente dat geld aan betere doelen besteden.''

Het Noorderstrand is in korte tijd enorm populair geworden. Al is niet iedereen er even blij mee: Get da fuck off my beach!!


Niet meer Bloemendaal aan Zee. Nee, Velsen-Noord is tegenwoordig de plek om een bekende Nederlander te zien. Griffioen: ,,Ze kunnen hier nog ongestoord een biertje halen aan de bar.''

Over aanloop heeft Aloha niet te klagen. Al stelen de gasten per jaar 1500 van die mooie Bacardi-glazen. Griffioen vindt dat niet eens zo erg.

Neem eens een kijkje op het Noorderstrand. Kan desnoods vanuit de luie stoel. De paviljoens hebben op hun sites leuke webcams. Kijk bij Aloha en Timboektoe.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Fokke
Lijk me leuk een kijkje nemen op het strand,mooi surfplaatjes maken
en filmpjes.