woensdag 4 juli 2007

Overbodige oproep

'Als dit werkt, kan de Opec zich opheffen', zegt een dame in een filmpje over drijvende windmolens.

De Kustvereniging wil die bijzondere windmolens ook voor de kust van IJmuiden aan Zee. Drijvende windmolens kun je zo ver in zee zetten dat ze vanaf het strand niet zijn te zien. Dat is het grote voordeel, aldus de Kustvereniging.

Het windpark Q7 dat nu wordt aangelegd voor de kust van IJmuiden, kun je straks niet zien vanaf het IJmuiderstrand. Ruim 23 kilometer uit de kust is volgens de eigenaren veel te ver.

Dat in tegenstelling tot het park voor de kust van Egmond aan Zee. Dat ligt tien kilometer vanaf het strand. Deze molens zie je zelfs al vanaf het IJmuiderstrand.

De Kustvereniging wil dat er drijvende windmolens komen in het tweede windmolenpark dat voor de kust van IJmuiden kan komen.

Maar: dit park van WEOM, met de naam IJmuiden, komt op dezelfde hoogte als Q7. Dus net zo ver uit de kust. Dus die molens zie je ook niet. Dus een beetje een overbodige oproep.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

fokke ze willen het toch zo
waarom al die drukte, laat toch gaan.
er veranderd toch niets,ga een mooi verslag maken over leuke dingen in ijmuiden en laat de mensen genieten van jou verslag.

Anoniem zei

Fokke, we moeten toch eens vaker een biertje doen bij Zilt. Bij helder weer zijn de windmolens bij Egmond wel degelijk te zien vanuit IJmuiden. Storend is anders, maar zien doe je ze.

Fokke Zaagsma zei

Paparazzo,

Goed lezen hoort thuis in mijn vak(en in het jouwe). Zoals op de blog staat: je ziet ze vanaf het IJmuiderstrand.

Bier bij Zilt is altijd goed.

Anoniem zei

Ja en het zijn mooie plaatjes
bij helder weer

prachtig zelfs cornelis vreeswijk ziet ze vanaf zijn sokkel

Anoniem zei

Drijvende windmolens;

drijven ze dan niet weg bij een beetje wind?