woensdag 13 juni 2007

Weer eentje weg

Overal in Velsen sneuvelen dezer dagen de bomen.
In de Kalverstraat in IJmuiden is een groot exemplaar verdwenen. En er staat al bijna geen boom in die straat.

Morgen gaat de oudste iep van de gemeente omver.
Deze boom met een omtrek van 4,5 meter staat in de Fultonstraat in IJmuiden. Ruim een eeuw oud. Nu gegrepen door de iepziekte.

Gisteren gierden de zagen in de IJmuidense Kennemerlaan (foto). Hier zie je de bomen nog staan.
In 2005 sneuvelde ook al een grote jongen. De laan, bij oudere IJmuidenaren bekend om zijn mooie bomen, moet het weer met minder bomen doen. Jammer.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja Fokke
Straks hebben we geen bomen meer
Zouden ze niet op die plek nieuwe bomen planten??

Morgenochtend de grootste boom
in de fulton straat
Volgens zeggen zijn ze ziek en daarom worden ze verwijderd.

Het is wel triest maar het schijnt te moeten

Ga wel wat plaatjes schieten voor het archief

Hoelaat gebeurd het???

Anoniem zei

Hallo Anoniem,

als u opnamen gaat maken van het verwijderen van de bomen aldaar, wilt u dan de groeten doen van Joop Plankgas aan de heer F.Houtgraaf (die zal er ook welzijn, in elk geval is hij er bijna altijd bij)Ben benieuwd naar de opnamen. Woonde vroeger ook in IJmuiden maar reeds lang geleden verhuist, maar volg wel alles wat er bij jullie nog gebeurd.

Met dank voor uw moeite,

Joop

Anoniem zei

Als ze dat nou ook eens achter flats en woningen deden dat niet aan de openbare weg staat, dat is die iepen ziekte weg. Helaas zijn er een aantal ik echt slimme bewoners de daar anders over denken.

Anoniem zei

Herstel:

Als ze dat nou ook eens achter flats en woningen deden dat niet aan de openbare weg staat, dat is die iepen ziekte weg. Helaas zijn er een aantal niet echt slimme bewoners de daar anders over denken

Anoniem zei

Hoi Joop
Je moet de groeten hebben hoor.

Vele foto,s zijn gemaakt.

groeten

Anoniem zei

100 jaar geleden maakte men zich zelfs al landelijk druk over het verdwijnen van de monumentale bomen aan de velserenderlaan in Santpoort. Ziet wat er voor terug is gekomen: nu monumentale bomen, maar wel een stuk minder. Laat de gemeente aub niet het voorbeeld volgen en gewoon weer evenveel bomen terug planten waar men in het straatbeeld kapt. En ja, helaas. Het moet natuurlijk wel eerst groeien voordat het weer monumentale reuzen zijn.