vrijdag 15 juni 2007

Te gek voor woorden

Mijn collega Friso Bos heeft vanmiddag Hans Vinken van AWV Eigen Haard ontslagen. Hij belt de directeur van de Velsense wooncorporatie op. Die neemt op met: ,,Friso Bos!''

,,Weet u dat de minister zegt dat u op de kortst mogelijke termijn moet vertrekken?'', vraagt Friso. Het is de oplossing van het ministerie van Vrom op de Eigen Haard-crisis.

Alle bevindingen van Vrom staan sinds donderdag op internet. De Tweede Kamer is sindsdien op de hoogte. Maar Vinken weet nog niets... En de raad van toezicht van Eigen Haard weet ook van niets.... Niet zo keurig van Vrom.

Die Vinken. Ondanks alle rotzooi en alle ruzie niet uit het lood te slaan. Ziet u de foto? Toen wij hem fotografeerden toen hij voor de eerste keer als directeur het pand betrad, fotografeerde hij gewoon ons.

Mijn hemel. Wat was het een rare vertoning bij Eigen Haard. Rechtszaken. Kamervragen. Schorsing. Vechtpartij. Doodzwijgen. Weigeren af te treden.

Hebben we het nu gehad? Nee hoor. Want: Vinken krijgt maar liefst twee jaarsalarissen mee bij zijn vertrek! Te gek voor woorden. Zorgen voor een grote puinhoop, En dan thuis gaan zitten, niks doen en een enorme smak geld verdienen.

Na alle commotie vorig jaar over salarissen van bestuurders van corporaties, zou het me niet verbazen dat er weer Kamervragen volgen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fokke, wie heeft eigenlijk besloten dat hij twee jaarsalarissen mee krijgt?

Als ik dit zo lees verwacht ik eigenlijk alleen opmerkingen over het salaris in de kamer. Een waarop een bondige uitleg volgt dat men niet anders kan (bemiddelaars functie, anders te zware maatregel tegen een partij, gaat niet om straf maar oplossing etc) waarna het alsnog vrolijk verder gaat tot de orde van de dag.

Het zijn politieke spelletjes. Hoe hoger je komt, hoe minder belang men heeft bij het bekennen van een schuld en hoe meer politieke oplossingen tellen waar iedereen er 'mooi' vanaf komt.

Anoniem zei

Hij zou eerder twee jaarsalarissen moeten inleveren voor alle shit die hij heeft teweeggebracht. En waarom is de rest van de raad van toezicht niet naar huis gestuurd? Al die lieden die Vinken de hand boven het hoofd hielden hebben nu ook geen bestaansrecht meer.