vrijdag 1 juni 2007

Brand

Als ze weten dat ik piketdienst heb, beginnen enkele collega's al grappen te maken. Als ik dienst heb, gebeurt er altijd wat. Een of andere ramp. Of een grote brand.

Sinds vanmiddag sta ik weer 24 uur paraat. Een dienst die om de week wisselt. Eerst even gegeten bij Rhodos. Daarna nog even naar het IJmuiderstrand.
Net thuis is het raak. Grote brand. Tussen Industriestraat en Loggerstraat, naast het oude Vomar-pand (zie foto).

Veel publiek. Maar het valt mee. Dus maar even afwachten. Je ziet wat bekende brandweermannen. En agenten. Zoals Beer. En Wendy Hogerheijde. Ze werkte voor Welzijn Velsen acht jaar bij buurthuis De Dwarsligger in IJmuiden. Nu bij de politie. Het is haar eerste werkdag.

Steeds meer IJmuidenaren komen met fiets en scooter naar de brand kijken. Sterker nog: je ziet auto's waarin het hele gezin is gezet om te kunnen kijken naar de brandweer. Vrijwel iedereen had een fotocamera bij zich.

En er zijn vanavond wel honderden foto's in omloop van de brand.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Grote brand fokke
vele fotografen waren aan het fotograferen dus foto,s zat
Grotr rook ontwikkeling maar de brandweer was snel aanwezig zag je
nog fotograferen fokke

Maar gelukkig was er snel onder controle
Ik denk wel dat er vele foto,s zijn gemaakt ,iedereen was aan het fotograferen dus foto,s zat voor de krant,morgen staat het erin.

Anoniem zei

Foto's zat, en het viel gelukkig mee. Dacht bijde eerste melding "binnenbrand" laat maar zal wel meevallen en Ko zal er wel zijn. Echter bij de tweede melding "grote brand" zag ik dat er ineens zoveel voertuigen werden heengezonden en dus ook maar besloot om fotoverslag te gaan doen. Hoorde van omstanders jammer dat de boel niet helemaal was afgefikt was er tenminste weer een slooppand minder, maar tja de brandweer doet zijn beste om de boel te redden en ook daar waren ze dit keer in geslaagd ;-)

Zie www.abradio.nl of www.brandweervelsen.nl voor beeld