donderdag 31 mei 2007

Mosterd na de maaltijd

Problemen in recreatiegebied Spaarnwoude. De Velsense gemeenteraad gaat er donderdag uitgebreid over praten. Aanleiding is de overlast van in het openbaar vrijende homo’s en hetero’s in het gebied binnen de gemeentegrenzen.
Op 10 mei wilde raad daarom al weten waarom het recreatieschap Spaarnwoude toezichthouders uitleent aan de gemeente Hoorn. Volgens verantwoordelijk wethouder Annette Baerveldt gaat dat echter niet ten koste van de controles in Velsen-Zuid.

De aangekondigde discussie van donderdag is een beetje mosterd na de maaltijd. Gisteravond ben ik meegeweest op een van de speciale controles om de overlast terug te dringen. Morgen te lezen in de krant. Op mijn fiets mee met een agent op mountainbike en boswachter op mountainbike. Met mijn gewone fiets dus ook dwars door de bosjes gereden.

Na twee maanden surveilleren door politie en boswachters is de overlast grotendeels voorbij. Ja, ze zijn er nog wel. Bij onder meer Peddelpoel, De Ven en het naaktrecreatieterrein. Maar ze rijden niet meer in file over de Spaarndammerweg, op zoek naar seks. Gisteren was er niemand bij De Ven (ijsbaan). Een tijdje terug reden de auto’s er af en aan.

De boswachters en politiemannen hebben een ondankbaar klusje moeten opknappen. Daar sta je tussen de naakte mannen. Die boos zijn. Of smeken geen bon te sturen omdat anders het gezin hun geheime leven ontdekt.

Rare dingen maakten ze mee. Zoals het bekeuren van zes man die met elkaar bezig waren. De boswachter: ,,Ik zei: Ga maar in een rij staan. Krijgen jullie één voor één een bon. Ik had de identiteitsbewijzen ingenomen. Mag ik even gaan zitten, vraagt er één en pakt zijn meegenomen stoeltje. Een andere keer sta ik een bon uit te schrijven, komt er een man naast me staan en haalt zijn piemel uit zijn broek. Dan vraag je er echt om.’’ Lachend: ,,Kickte zekere op uniformen.’’

3 opmerkingen:

Anoniem zei

wat een gezeur. komt zeker zelf sex tekort om mee te gaan met de politie en de boswachter.

Anoniem zei

hahahahahahahaha Fokke

Anoniem zei

De toon van het stukje is - vooral waar de agenten worden geciteerd- ronduit neerbuigend en kleuterschooljuffig, hetgeen de "betrapte mannen"toch wel erg kleineert.Het stuk in de krant gaf eigenlijk hetzelfde beeld van een doorgeschoten overheid, die de klok decennia terug wil zetten naar de hokkerige calvinistische levensovertuiging die nu wordt aangevuld met de hypocrisie van andere religies. Uitwassen moeten worden bestreden, maar er moet ook tolerantie zijn naar mensen met andere opvattingen en uitdrukkingen ook op sexueel gebied in een steeds homofober wordende samenleving.