vrijdag 18 mei 2007

Voetballen in een kooi

,,Echt waar? Nog zo'n kooi?'' Ze vinden het prachtig. De ruim tien jongens in puberleeftijd. Ze zitten bij de voetbalkooi in de Lagersstraat in IJmuiden (foto). Er komt net zo'n kooi in het Homburgplantsoen in IJmuiden.

Net even daarvoor hadden ze me toegeschreeuwd. ,,Hé daar! Jij, geen foto's maken! Oprotte!'' Ze dachten dat ik van de politie was die de hangjongeren fotografeert. Willen ze niet.

Praten over de voetbalkooi wel. Geopend in 2004. Er worden soms hele toernooien gespeeld.

Mooi ding, die kooi, vinden ze. ,,Alleen moet er weer een net overheen. En de hekken moeten hoger. Nu schieten we de bal er wel eens uit en belandt 'ie op een auto. Dat vinden ze niet leuk.'' Het net is er af gehaald, hoorde ik woensdag van het wijkplatform IJmuiden-Noord. Het was kapot. Er klommen jongeren op. Die dreigden er doorheen te vallen.

Het mooiste voetbalveld in de gemeente is onbetwistbaar het Johan Cruyff Court aan het Pleiadenplantsoen in IJmuiden. Super populair. Wat wil je ook: echt kunstgras. Er staan speciale hekken. Ze zijn gevuld met zand waardoor het geluid van een bal gedempt wordt.

Heeft dus wat centen gekost, maar die had de stichting wel van nummer 14 ('Toeval is logisch'). Eén nadeeltje echter in het Pleiadenplantsoen, hoorde ik van een bewoner in de portiekflat er tegenover. Geen toiletten. Ze plassen allemaal in de tuintjes bij de flat.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Fokke
Tja dat je foto,s maakt is wel leuk,maar ik ken dat geval voordat je weet schreeuwen ze je toe,beter even naar ze toelopen en vertellen dat je foto,s maakt voor een verslagje over dat mooie speelveld
de kooi.

Verder is er niks mis mee de jeugd is altijd daar druk mee bezig voetballen enz

Fokke ga zo door je weblog is leuk om te lezen toppy

Maak ook eens een foto route voor
de mensen kunnen ze in het weekend
raden waar ze genomen zijn met als prijs een abbonement voor een maand op de ijmuidercourant

Anoniem zei

Fokke,

Erg leuk dat voetballen in een kooi. Prima initiatief. Kijk maar eens naar de drukte op het JC-veldje. Weer of geen weer er zijn altijd wel (vnl.) jongens aan ghet voetballen.

Over kunstgras gesproken. Onlangs maakte de IJC melding van het feit dat het komende seizoen nog geen kunstgrasvelden worden aangelegd op sportpark Zeewijk. Volgens zeggen zou de oorzaak gelegen zijn in het feit dat milieutechnisch er nog een aantal openstaande vragen zouden zijn (terwijl heel nederland vol ligt met die velden) en financieel zou er een tekort zijn om de velden te financieren. Dit is deels te verklaren in het feit dat B&W/raad nog geen besluit heeft genomen over Helmduin. De kosten van kunstgras moeten worden gedekt uit de opbrengsten van Helmduin. Indien nu zou worden gestart met een uitgave c.q. kostenpost zouden de opbrengsten in de toekomst alleen maar hoger moeten zijn omdat direct de renteteller gaat lopen.

Ik hoop voor de bespelers van het sportpark dat dit probleem speodig wordt opgelost.

Surfend over het internet, op zoek naar info over kunstgras en gemeente velsen, op zoek gegaan naar de Europese aanbesteding van deze velden. Van vele gemeenten kan ik deze info vinden behalve van de gemeente Velsen. Het zou toch niet zo zijn dat ze 'vergeten' zijn Europees aan te besteden en daardoor niet tot aanleg over kunnen gaan????

Achterhaal jij het antwoord achter deze vraag????

Succes.

Ik verneem het antwoord graag in de krant danwel in je blog.