woensdag 23 mei 2007

Een Blauwe Vlag voor de Duitsers

Was een paar dagen ziek, dus de blog moest even wachten. Maar we zijn er weer. Met een Blauwe Vlag. Een internationaal kwaliteitskeurmerk. Voor de allereerste keer voor het IJmuiderstrand. (De jachthaven kreeg er ook een, maar dat is voor de elfde achtereenvolgende keer).

Volgens het bericht vandaag in de IJmuider Courant voor zowel IJmuiden aan Zee als het Kennemerstrand in Velsen. Dat kan natuurlijk niet. Dat is dubbelop. Het is gewoon hetzelfde: IJmuiderstrand. De al jaren nieuwe naam voor het Kennemerstrand. In IJmuiden aan Zee dat in de gemeente Velsen ligt.

Morgen staat in de krant dat de vlag niet geldt voor het hele IJmuiderstrand. Namelijk niet voor het IJmuiderslag en niet voor het deel waar de strandhuisjes staan. Die moeten eerst worden aangesloten op het riool. Ook het Kleine Strand krijgt om die reden geen Blauwe Vlag.

Waar is de Blauwe Vlag goed voor? Voor de Duitsers, vertelt Blauwe Vlag-coördinator Alex Ouwehand me.

,,Zij maken bij strandvakanties een heel bewuste keuze voor stranden met een Blauwe Vlag. Dat neemt alleen maar toe. Ze vinden het heel belangrijk dat een strand het keurmerk heeft.’’

Aaaaiiii. Laat het nieuwe bedrijf dat IJmuiden aan Zee moet promoten bij toeristen nou net niet promoten in Duitsland.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het eerste wat mijn opa zei was: "Heb ik 5 jaar gevochten om die rot moffen hier weg te krijgen, worden ze nu weer terug gehaald. Die Velser affaire heeft duidelijk nog een staartje."
(Ik heb het niet gewust)

Anoniem zei

Zo blijft er ook nog een stuk strand voor ons over