donderdag 12 april 2007

Prachtig

Even wachten (zo'n twintig jaar), maar dan heb je ook wat. De Drieduinenweg ligt er prachtig bij. Gisteren geopend: het fietspad door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Vandaag druk gebruikt door fietsers en joggers.

Al is er naar goed gebruik altijd wat te mekkeren. Een wandelaar uit IJmuiden klaagde bij de krant dat hij nu in de Heerenduinen omver gefietst wordt. En dat je een kinderwagen niet meer kunt meenemen zonder aangereden te worden.
Velsen Lokaal meldt dat met de laatste drie meter van het fietspad, naar de Heerenduinweg, pas de dag voor Pasen is begonnen. Dus met de vrije dagen was het eerste stuk onbegaanbaar.

De fietsoversteek aan de noordzijde van de Heerenduinweg is echt op het laatste nippertje aangelegd. Het bestaat uit een trap met daarnaast twee gleuven om je fiets naar beneden te laten rijden. Meer een onneembaar obstakel (zeker voor ouderen) dan een fietsoversteek.

Maar echt klagen mogen we beslist niet. Het is een prachtig fietspad. Zeker als je, zoals vandaag, de Schotse Hooglanders naast het pad ziet genieten van het zonnetje.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Fokke
Ja het is een juweeltje dat pad met echt mooie natuur als fotograaf
liep ik met mijn kleinzoontje op het nieuwe pad mooie foto,s gemaakt en filmpjes van de hooglanders,echt genieten het is een leuke route zowel lopend als op de fiets je komt hele mooie objecten tegen om foto,s van te maken,ik en mijn kleinzoon genieten er nog van ga volgende week weer

gr frits

Anoniem zei

Tja, ik weet het niet. Weer een stuk bebouwing en meer drukte in de duinen. Dat noem ik niet echt natuur meer maar langzamerhand meer een recreatie gebied. Wie rust wil hebben moet het tegenwoordig helaas drukker maken in de rustige natuur. Maar het is altijd weer leuk om een sit-in te zien van de hooglanders op de paden.

Overigens: waar komt het verhaal vandaan dat dit stuk fietspad de LF1 Noordzeeroute een feit maakt? Hele stukken van de route zijn namelijk nog geen fietspad.

Fokke Zaagsma zei

Het is een argument dat in ieder geval de provincie gebruikt bij het fietspad.
Groetjes,
Fokke

Anoniem zei

Jarenlang was er een verbod om te fietsen in (Midden)-Heerenduin. Daarom was het in bovengenoemde gebieden voor wanderlaars ook altijd heerlijk rustig van de natuur genieten. Nu was ik er afgelopen donderdag, een doodgewone werkdag en het was veel drukker dan anders. Via de ingang Duin en Kruidberg hebben de fietsers twintig jaar via Driehuis naar IJmuiden gefietst. Wat was daar mis mee ? Gaan we nu ook weer een speciaal voetpad aanleggen, waar de kleine kinderen rustig kunnen lopen en rennen zonder gevaar aangereden te worden ??

Anoniem zei

Is die uitspraak van de provincie ook gecontroleerd? Ik zag het namelijk al twee keer stellig langskomen maar het komt op mij meer over alsof de krant gebruikt wordt voor een ongefundeerde promotionele uitspraak.