donderdag 5 april 2007

Dicht of open?

Het was een goed idee. In 2005 werd op het Marktplein een informatiebureau geopend. Voor alle vragen over het Centrumplan IJmuiden. De grote stadsvernieuwing tussen spoor en Moerbergplantsoen (zie kaartje).

En toen kwamen de gemeenteraadsverkiezingen 2006. Tegenstanders van het Centrumplan wonnen. Voorstanders verloren. Burgemeester en wethouders willen een veel kleiner Centrumplan. En presenteerden alternatieven.

Ze ontmantelden de bezetting van het projectbureau. Nog maar twee medewerkers bleven over. Kees Kuiper, voorheen directeur van de Stadsschouwburg Velsen, en Joktan Cohen, projectleider Centrumplan, namen 21 maart afscheid. Hun contract is niet verlengd.

En nu? Alle medewerkers weg, maar het projectbureau is nooit formeel gesloten. De deur is dicht. Binnen staan nog de folders. En de grote maquette van de ooit gewenste nieuwbouw van scholen, cultuurcentrum, winkelcentrum en woningen tussen Velsen-Zuid en Stadspark. Op de deur hangt maar een briefje: VOOR INFORMATIE BEL GEMEENTE.

De gemeente weet nog steeds niet wat ze wil met het centrum. Opnieuw onzekerheid onder de bewoners en winkeliers. En die duurt al zo veel jaren. Joktan Cohen vertelt erover in de krant van zaterdag.


Het zou een goed idee zijn het informatiecentrum open te houden. Dan kunnen de IJmuidenaren tenminste ergens terecht met hun vragen. Want van het Centrumplan, daar zijn we de komende jaren nog echt niet van af.

Tot na de Pasen. Prettige dagen!

Geen opmerkingen: