woensdag 28 maart 2007

Het Noorderstrand komt er aan

Er gebeurt die weekend weer iets leuks op het Noorderstrand in Velsen-Noord: een strandrace. Naar verwachting doen er zo’n veertig teams mee, sommige met meerdere terreinwagens.

De meeste rijden zondag. Van het Noorderstrand wordt een racecircuit gemaakt. Het zijn de eerste wedstrijden dit seizoen in de strijd om het Nederlands Kampioenschap. Zeker één team, uit Altforst, oefent om mee te doen aan de woestijnrace Parijs-Dakar.

De strandraces zijn grotendeels het werk van Richard van Beek. Hij is de uitbater van cultureelcafé Het Bolwerk: een café in een bunker bij het strand. Richard heeft meer leuke ideeën. Zoals een frisbeebaan. En het veranderen van bunkers in slaapplekken voor surfers.

Er zijn kansen voor toerisme op het Noorderstrand, zeker nu het zo populair is bij surfers. Al hebben de surfers het liever over Wijk aan Zee in plaats van Velsen-Noord.

Straks is het Noorderstrand helemaal goed bereikbaar met de watertaxi. In tegenstelling tot de strandpaviljoen op het IJmuiderstrand mogen de paviljoens op het Noorderstrand niet het hele jaar blijven staan. Dat willen ze wel.

Momenteel zijn Aloha (kijk ook hier) en Timboektoe druk bezig hun zaken weer op te bouwen. Nog een paar daagjes geduld...


(Foto's van de strandrace op het Noorderstrand vorig jaar, van Off Road Racing)

Geen opmerkingen: