zaterdag 20 januari 2007

Online

Daar gaan we dan... Online. Leest u rustig het een en ander, kijk eens rond. En reageer!
Ik heb de blog al meer dan een week bijgehouden, zoals u ziet. Woensdag beloofde ik nieuws over Centrumplan. Vandaag in de krant: burgemeester en wethouders weten niet eens hoeveel hun Centrumplan dat zij voorstellen kost. Ze hebben het niet laten doorrekenen...
Dit weekend heb ik dienst. Altijd is een redacteur van de IJmuider Courant 24 uur standby. Dit weekend en komende week is het mijn beurt. Voor branden en ander belangrijk onverwacht nieuws. Om er snel bij te zijn. Foto’s te regelen voor de krant van maandag. En om het nieuws snel op ijmuidercourant.nl te zetten. Zondag zet deze redacteur de krant voor maandag in elkaar. Dus zondag meer nieuws!

6 opmerkingen:

Gertjan zei

Hé Fokke,

Gefeliciteerd met je blog! Leuk initiatief, ik hoop dat je het vol houdt.

We spreken elkaar dit weekend nog wel, want jij hebt dienst en ik ga op pad voor de krant van maandag (Van Nature, Witte Theater).

Die Jimmy Sloesewij, die Velserbroekse jongen die zo goed is in Play Station en waarover jij me tipte, kan ik moeilijk vinden. Kunnen we geen oproep plaatsen? Ik kan ook nog de scholen mailen ...

Dat Centrumplan wordt ook steeds lachwekkender, ik las je verslag over het gesprek met Joktan Cohen en Kees Kuiper.

Ik heb laatst met een deskundig iemand gepraat, die duidelijke ideeen heeft over IJmuiden.. daar spreek ik je nog wel eens over.

Groet,
Gertjan

Anoniem zei

Hoi Fokke
Ziet er goed uit eindelijk kan ik jou een verhaal vertellen via jou
blog,klasse hoor

En foto,s kan ik je altijd mailen naar je adres voor het nieuwste nieuws van velsen en omstreken

Veel plezier met het idee,ik spreek je nog wel eens op het kantoor

Groeten
Frits

Anoniem zei

Hoi Fokke,

Leuk dat je een blog gestart bent.
Ik zal elke dag even langs komen, en misschien kan je af en toe ook iets voor mij in je blog zetten. Over de DAV natuurlijk.

Groetjes en succes Bep

Anoniem zei

In de IJmuider Courant staan zoveel kleine berichtjes maar over de inbraken die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden bij verschillende horeca gelegenheden en bij een voetbalclub heb ik niets gelezen.Heeft de politie die niet gemeld? Waren ze niet interessant genoeg? Bij 1 inbraak is er behoorlijk wat buit gemaakt. Bij andere cafes en bij de voetbalclub zijn volgens mij alleen vernielingen aangericht. Ik ben benieuwd waarom deze inbraken nooit de krant hebben gehaald.
Vgr: Pieter Seimon

Fokke Zaagsma zei

Beste Pieter,

De politie meldt in principe geen inbraken. We kunnen ze dus alleen melden als we er via een andere manier dan de politie van horen.

Sinds de politie niet meer af te luisteren is op de scanner, is het veel lastiger voor ons om te achterhalen wat de politie doet.

We zijn afhankelijk van de politievoorlichters. Die hebben eigen regels over wat ze willen melden.

Zo melden ze alleen ongelukken als er iemand gewond is geraakt. Daarom lees je soms over een gewonde fietser van 80 jaar die tegen een paaltje is gereden, maar niets over de kettingbotsing van tien auto's waarbij niemand gewond raakte.

Nou, tip ons maar: welke voetbalclub? Welke horecagelegenheden?

Met vriendelijke groet,
Fokke

Anoniem zei

Bedankt voor het antwoord. De cafe met buit was de Zeewegbar. Bij Cheers was 2 keer ingebroken zonder buit. Bij de amateurs van Stormvogels Telstar op Zeewijk is niets gestolen maar wel een zooitje puinhoop gemaakt. Dit is het topje van de ijsberg want ik heb wel van veel meer inbraken gehoord maar kan die niet met zekerheid bevestigen. Vgr: Pieter Seimon