zondag 21 januari 2007

Lange windhoosdag

Het is nu bijna 23 uur. Vanmorgen zat ik om 8 uur de kinderen nog een broodje te voeren. Een half uur later stond ik ongedoucht in Velserbroek. Windhoos. Daken kapot. IJzig koud. Praten met geschrokken Velserbroekers. Van De Grote Boterbloem naar Het Polderhuis naar de Wilhelmina Druckerstraat en weer verder. Eerste stuk op ijmuidercourant.nl zetten. Update voor de site maken na een persconferentie. Aan het eind van de middag naar het Haarlems Dagblad afgereisd. Daar zitten mensen die de pagina's van de IJmuider Courant van maandag kunnen ombouwen voor het windhoosnieuws.

Op de foto's de brandweer in de Grote Boterbloem en de hulpdiensten op het Vestingplein.

De weekenddienst begon al onrustig, met het zware ongeluk op de A22 van zaterdag. Voordat je weet wat precies aan de hand is, is de halve dag om. Ook daarvan meteen tekst op ijmuidercourant.nl gezet. Zaterdag op de redactie de email gecheckt op nieuws. Een verse krant voor de ramen gehangen. Vier mensen belden aan. Geen krant gekregen thuis. Vijf mensen belden op. Geen krant gekregen thuis. Ze hebben geluk dat ze zaterdag iemand op de redactie aan de lijn krijgen. De bezorging gaat slecht. Wij kunnen er als redactie niets aan doen. Maar we snappen best dat lezers ons opbellen. Wij zijn immers de krant. Elke dag worden we zeker door zo’n tien mensen gebeld. Echt helpen kunnen we niet: alleen maar doorverwijzen naar de lezersservice (088 - 824 11 11). Al horen we vaak dat het nummer slecht of niet bereikbaar is.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Fokke, hier je vriend van de brandweer Velsen (Pascal Weidijk) we vinden het altijd fijn om met je samen te werken en daarom vond ik het wel jammer dat ik er niet bij was bij de winshoos maar goed het is niet anders ik had een dag vrij! Succes man