woensdag 19 oktober 2011

Stuk busbaan HOV is klaar

(Fout, correctie, met de billen bloot: woensdag schreef ik hieronder de blog over het eerste stukje busbaan. Maar.... dat is het niet.
Het is een tijdelijke weg voor aanpassing van de kruising. Daar komen verkeerslichten in verband met de busbaan. De busbaan is nog niet aangelegd. Fokke)

Het eerste stuk van de busbaan voor de HOV-bus in Velsen ligt er. Op het deelproject Kromhoutstraat in IJmuiden. Zie de foto.


Het is niet het eerste stukje busbaan in de gemeente. Bij de Vlietweg in Velserbroek ligt al jarenlang een stuk. Kijk maar hier.

Ooit aangelegd voor de snelbus Zuidtangent die naar Velserbroek zou rijden, maar nooit kwam.

Het werk aan de busbaan op de Kromhoutstraat duurt al even, maar is niet vertraagd. Zegt de gemeente na vragen van de LGV. Ondanks de vondst van asbest.

Toch namen burgemeester en wethouders recent het besluit om het tijdelijke fietspad (de omlegging vanwege het werk op de Kromhoutstraat) te ’formaliseren’.

,,Omdat de tijdelijke situatie langer zal duren dan vier maanden’’, schrijven ze. Kijk hier in het besluit (even naar beneden scrollen).


Maar goed, we zien wel wanneer het klaar is. Intussen blijft de gevaarlijke situatie voor fietsers bestaan. Het is oppassen op het tijdelijke fietspad door het havengebied. Gisteren werd er nog iemand aangereden.

Voor fietsers uit Zeewijk, die via het Rokerspad naar het IJmuiderstrand gaan, is het helemaal oppassen. Ze kunnen het tijdelijke fietspad niet bereiken en belandden tussen het razende verkeer op de Kromhoutstraat.

De omstreden kunstzinnige swaffelpalen komen niet aan de Kromhoutstraat. Maar er wordt wel een artistieke keermuur gebouwd. Met vis er in. Kijk hier: scroll even naar beneden en klik op het gele ding. Een plaatje van de muur zie je op deze blog.

Tegelijk met het werk aan
busbaan in de Kromhoutstraat wordt het busstation aan het eind van de Kennemerboulevard in IJmuiden aan Zee veranderd.

Het wordt groter, omdat de HOV-bus straks langer is en daar moet keren. Zie de een na onderste foto van het werk.

Tevens wordt de strandopgang naar paviljoen Zuidpier verlegd (onderste foto). Gelukkig blijft het beeld van Cornelis Vreeswijk, boven aan de strandopgang, gewoon staan.

4 opmerkingen:

nicolaas zei

Knapt wel op daar ,mooi putje werk !
nu maar zien hoe en of het werkt.

willem zei

jammer dat die bus er nooit komt

pe1biv zei

Een busbaan op de Kromhoutstraat???????
De politiek is hier dus ECHT volkomen krankzinnig geworden......!!!

Bas zei

De eerste provinciale miljoenen zijn dus nu officieel over de balk gesmeten. Ik blijf het gekkenwerk vinden.

Ik snap de gedachtengang van de gemeente overigens wel hoor, ze moesten iets verzinnen, anders loopt natuurlijk een andere gemeente met de miljoenen van de provincie weg. En dat zou zonde zijn.