maandag 16 juni 2008

Het raadsel van de parken

Een alinea uit een bericht in de IJmuider Courant van vandaag.

,,Bij de bezuinigingsopdrachten van 2004 zat het plan om parken (zoals Velserbeek, Burgemeester Rijkenspark) te verkopen. Nu melden burgemeester en wethouders dat er geen pogingen zijn gedaan om ze te verkopen en ook geen onderhoud is gepleegd omdat er misschien ooit wordt verkocht. Daardoor blijft dit jaar 50.000 euro over.’’

Niet alleen Velserbeek (Velsen-Zuid) en het Burgemeester Rijkenspark (tussen Santpoort-Noord en -Zuid) moesten worden verkocht. Ook het landgoed Spaarnberg (Santpoort-Noord) hoorde er bij. De gemeenteraad wees in 2005 zelfs een koper aan: Natuurmonumenten. De kandidaat die eerder de buurman van Velserbeek wilde hebben: landgoed Beeckestijn.

Natuurmonumenten reageerde na het raadsbesluit in 2005 dat ze best wilde praten over de parken. Twee jaar later blijkt verkoop moeilijk.


Vandaag lezen we dus in de krant dat burgemeester en wethouders helemaal geen pogingen deden om de opdracht van de raad uit te voeren. Tegelijk is er drie jaar lang geen onderhoud gepleegd! Makkelijk verdienen.

Als dat echt zo is, over dat onderhoud, moeten de parken na zoveel jaar veranderd zijn in een oerwoud. Weelderig tierende brandnetels. Onkruid meters hoog. Maar dat is helemaal niet zo. Toch stiekem onderhouden? Wat klopt er niet?

De foto's zijn gemaakt in Velserbeek en komen van de site van de Theeschenkerij.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

In ieder geval is dit voorjaar wel in een groot deel van Velserbeek de begroeiing flink uitgedund.

Anoniem zei

Nou Fokke, wat klopt er niet? Jij weet het vast...