donderdag 11 juli 2013

Bühnepolitiek

Tja. Ik wilde het even met u hebben over de draagvleugelboot en hoe mooi de provinciepolitici wel niet toeterden dat ze de verbinding een nieuwe kans geven. 

Maar collega Bart Boele maaide het gras voor de voetjes weg. Lees zijn column uit de IJmuider Courant hiernaast. Even op klikken.

Dat het rommelde in het provinciehuis over de draagvleugelboot: dat wisten we al een tijdje op de redactie. Er bereikten ons geluiden dat gedeputeerdestatenleden ruzie hadden over de boot. Niet iedereen wilde de waterverbinding Velsen-Zuid-Amsterdam per 2014 schrappen. Vooral in de PvdA zou het er heet aan toe gaan. En pa-doem: het loopt zo hoog op dat er zelfs iemand om vertrekt. Hij heeft een rein geweten.


Het was dus gewoon ordinair handjeklap met onze boot. Koehandel. Onze Fast Flying Ferry betekent niets voor ze in het provinciehuis. Gewoon wisselgeld om iets anders te kunnen bereiken. Dus totaal niet geluisterd naar de waarde die hier aan de boot wordt toegekend.

Voelt u zich ook zo serieus genomen?


En toen kwam het doekje voor het bloeden.


De provinciale staten namen een motie aan over de draagvleugelboot. Lees die hiernaast. Even op klikken.

Met gejuich presenteerden de politici in Haarlem hem aan de Velsenaren. Kijk eens? Hebben we toch mooi voor jullie geregeld. Toch nog een kans voor vervoer over water. Lees hier, hier, hier en hier.

Ik vertaal de motie even voor u. De statenleden willen dat er een onderzoek komt naar 'een vorm van personenvervoer over water'. Meer niet. 


Ze gaan niet zelf op zoek naar een ondernemer die wil gaan varen tussen Amsterdam Centraal Station en - het liefst - IJmuiderstrand. Nee, een onderzoek. Een onderzoek naar hoe het goedkoper zou kunnen. 

IJmuidenaren reageerden op z'n IJmuidens

De gemeente Velsen was desondanks tevreden

Al was het jammer dat de draagvleugelboot nooit meer zou varen, aldus de wethouder... 

Met dat provincieonderzoek behoudt Velsen echter geen draagvleugelboot. En de vraag is of er ooit nog een vervanger voor komt…


Provinciale staten: het was bühnepolitiek.  


PS: Herten door Driehuis


PS: De meisjes van het IJspaleis Driehuis: ook nog onderscheiden


PS: OCK Het Spalier Santpoort-Noord was vroeger een kindertehuis St. Raphael. Kijk naar een filmpje.


PS: Slecht nieuws voor IJmuiden?


PS: Droomhuis op een verborgen stukje van Santpoort-Noord

1 opmerking:

Anoniem zei

Nu snap ik waarom mijn vader aan longkanker is overleden: hij heeft gewerkt bij de hoogovens en geleefd in IJmuiden. Mijn oom trouwens ook, alleen woonde hij in Beverwijk.