woensdag 13 juni 2012

Niet voor eekhoorns

  Een grappig rapport over de faunapassages bij de HOV-bustunnel in Santpoort-Noord. Lees hoe de natuur zich moeten schikken in een ambtelijk stuk. 

Beestjes laten zich echter niet vangen in een nota: een eekhoorn spingt waar hij zin in heeft.

Maar in het onderzoek naar de faunapassages door bureau Waardenburg moeten ze anders.
 
De faunapassages moeten worden aangelegd om dieren te kunnen laten lopen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar recreatiegebied Spaarnwoude.
 
Waardenburg zegt:  

  • de faunapassages bij de bustunnel is niet bedoeld voor de waterspitsmuis. Die leeft mogelijk alleen bij Zijkanaal B in Velserbroek, en dat is te ver weg. ,,Voorgesteld wordt de waterspitsmuis als doelsoort te laten vervallen.’’ Bij de faunapassages: bordjes met verboden toegang voor de waterspitsmuis.
  • de faunapassages zijn niet bedoeld voor eekhoorns en boommarters. Die willen namelijk over boomtoppen van A naar B. Beter is een ’boombrug’ (rij bomen waar de beestjes kunnen overspringen) te maken Lijn5 (Duin- en Kruidbergerweg) in Driehuis, bij de Hagelingerweg in Santpoort-Noord, en de wegen N208, A9 en A22. ,,Voorgesteld wordt de eekhoorn als doelsoort te laten vervallen.’’
  • Uit het rapport: ,,De Gewonde Grootoorvleermuis kan op veel plaatsen de HOV-lijn oversteken. Of de grootoor zich via een omleidingsroute naar de faunapassage laat leiden, is twijfelachtig. Voorgesteld wordt daarom om de grootoorvleermuis als doelsoort te laten vervallen.''
Natuumonumenten zegt al: faunapassages moeten breder.

PS: Mensen slapen illegaal in trappenhuizen flats IJmuiden-Zeewijk
PS: Wat stond er nou op dat spandoek op spoorviaduct Pontplein? Nou, dit.

Geen opmerkingen: