woensdag 27 juni 2012

Hoogspanningsmasten weg

Grote verandering straks, op de kruising Rijksweg-Parkweg-Amsterdamseweg in Velsen-Zuid. De grote hoogspanningsmasten verdwijnen daar, melden burgemeester en wethouders van Velsen. 

Gaat nog mooie foto’s voor de krant opleveren als de masten worden afgebroken.
 
 De huidige masten (150Kv) worden vervangen door een nieuwe verbinding: de 380Kv-lijn (kijk filmpje). 

Die loopt op een andere plek. Gaat onder het Noordzeekanaal door en dan verder door recreatiegebied Spaarnwoude, langs Velserbroek (filmpje van tracé).

Er wordt al lang over gepraat: moet de lijn ondergronds, hoe moeten de masten er uit zien, etc. En natuurlijk over de straling van de masten: die wordt minder

Met landschapsarchitecten wordt besproken hoe de nieuwe hoogspanningsmasten zo min mogelijk kunnen opvallen in het landschap. En er wordt met de gemeenten als Velsen gesproken over de komst van noodlijnen. 

Die noodlijnen zijn nodig om de regio van stroom te voorzien als de 380Kv-lijn wordt aangelegd (lees hier meer op pagina 4-5).
 
PS: Wat weinig blogjes, de laatste tijd. Er wordt me gevraagd veel stukken te schrijven voor de krant. Plus een paar daagjes griep, en dan schiet het niet op. Ik beloof beterschap.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

fokke komt goed sterkte

Rolstoel zei

Ik wéns je beterschap !

Anoniem zei

Fokke alweer beter maak weg wat nieuws op je blog

Anoniem zei

Gaan we dan ook meteen het kruispunt aanpassen? Bijvoorbeeld 2 baaans afslag richting Amsterdam komende uit de tunnel.