dinsdag 13 december 2011

Velsen Vandaag-PR

Hij hangt er! Aan de spoorbrug op het Pontplein: het spandoek voor onze nieuwe website. Velsen Vandaag!

De laatste tijd fungeert schrijver dezes als een echte PR-machine: iets waar journalisten (die objectief nieuws willen brengen) normaal van gruwen.

Maar het vak verandert. Vroeger had de uitgeverij daarvoor speciale, goed geschoolde mensen in dienst. Nu doen de journalisten het.


Maar ik moet zeggen: het is leuk om de website onder de aandacht te brengen. Het idee is ook goed. Een doe-het-zelf-site voor Velsenaren. Plaats je eigen nieuwtje, aankondiging, oproep of verslag. Aangevuld met je eigen foto's, filmpjes of pdf-verslagen.


Vrijdag maken we er een echt feestje van. Tijdens de wedstrijd Telstar-Emmen presenteren we Velsen Vandaag. En Ferry 'de zingende bloemenman' van 't Veld treedt voor ons op in het stadion!

En dan loopt er nog de fotowedstrijd: stuur je mooiste foto in van Telstar. Met mooie prijzen!

Hoeft geen wedstrijdmoment te zijn. Met je kinderen voor het eerst naar een wedstrijd. Foto's van het oude stadion. Of foto's toen Telstar nog in de eredivisie speelde. Maakt niet uit!
Er zijn genoeg aardige foto's in omloop. Kijk hier. En kijk hier. Stuur ze op!

11 opmerkingen:

Anoniem zei

fokke
ben jij de pr van vandaagvelsen.nl en beslist jij ook war eropkomt??
Je staat er wer mooi op bij het spandoek

Fokke Zaagsma zei

Hallo,

Nee: ik beslis niet wat er op komt.

Dat mag je zelf doen!

Velsen Vandaag is een website voor een door Velsenaren: een doe-het-zelf-krant.

Iedereen kan zijn eigen nieuwtjes, berichten, oproepen, verslagen en aankondigen plaatsen.

Kijk maar eens op
www.velsen.vandaag.nl

Groetjes,
Fokke

Peter Luit zei

Ik ben heel benieuwd of het gaat werken. Ruim een jaar geleden probeerde ik een dergelijke hyperlokaal initiatief met nieuwsuitvelsen.nl. Het mislukte omdat we geen reporters konden krijgen en ook adverteerders zagen er uiteindelijk na een veelbelovende strat geen brood in.

Burgerjournalistiek is een droom van elke uitgever om een platform neer te zetten, waar naast leuke berichtjes, lokale adverteerders hun diensten en producten kunnen aanbieden. Ik zie over het algemeen teveel regionaal nieuws en dito advertenties. Veelal veroorzaakt doordat de lokale ondernemer niet door de verkopers van de grote uitgevers direct wordt bereikt.

Maar elk initiatief op dit gebied is zeker te omarmen, juist ook omdat het zo leuk zou kunnen zijn je eigen nieuws te publiceren. Maar ik zie de gemiddelde burger zich daar niet heel actief voor inzetten. Er zijn immers al zovele kanalen waar men een eigen bericht kan publiceren. Al dan niet gebonden aan lokatie.

Peter Luit

Fokke Zaagsma zei

Beste Peter,

Als je kijkt op Velsen Vandaag, zie dat het al werkt!

Velsenaren posten al berichten en verhalen met foto's en filmpjes!

Wij zoeken geen reporters. Iedere Velsenaar mag zelf iets plaatsen als hij er zin in heeft.

Fokke

Anoniem zei

Hebben we niet al zoiets van de concurrent telegraaf?
www.dichtbij.nl?

Fokke Zaagsma zei

Wel eens gekeken op dichtbij?

Da's heel wat anders.

Het enige wat dichtbij doet is een stuk van een ander medium pakken, zoals alle stukken van ijmuidercourant.nl, de kop en een stukje tekst ervan plaatsen en er onder zetten: lees het op www.ijmuidercourant.nl

www.Velsen.Vandaag.nl is van Velsenaren en wordt gemaakt door de Velsenaren zelf.

Geen nieuwsjatwerk van anderen.

Zelf je eigen nieuwtjes, berichten, oproepen, verslagen en aankondigingen plaatsen en heel Velsen het laten weten!

Fokke

Bild am Montag zei

Je doek hangt er al niet meer. Daar heb je nou je leven voor gewaagd...Er moeten zonodig weer mensen met elkaar trouwen!Als dit geen stukje burgerjournalistiek van mijn kant is dan weet ik het niet meer.

Fokke Zaagsma zei

Hoi Bild,

Het spandoek hangt er nog, hoor.

Aan de zijde van de pont.

Groetjes,
Fokke

Ome nico zei

Bam@ ik zat een beetje te ouwehoeren op velsen.nl over dat irritante getwitter dat slaat echt nergens op, nee erger nog allemaal lulkoek eerste klas dus.
En dan zeggen dat ik niet schrijven kan?
Fokke twitter jij ook? of heb je echt verstand ! twitter? hoe verzin je het en dan dat irritante gedoe aan de rechterkant van de krant nee ik begin nu echt seniel en oud te worden twitterde ik dus, man man wat een waardevolle aanvulling van een krant.

Anoniem zei

Dan mag ik wel iets zorgvuldiger zijn wanneer ik wat beweer. Mijn tweede burgerjournalistieke bericht over de overval op het tankstation die ik even snel wou plaatsen staat na een paar uur nog steeds niet op velsen.vandaag.nl. Dit is nou niet erg bevoordelijk voor mijn enthousiasme moet ik zeggen. Het plaatsen van een bericht duurt weer net zo lang als de laatste tijd lijkt wel of ik moet iets verkeerds gedaan hebben. Wanneer dat zo is neem ik mijn woorden terug.ObelXi.. ik bedoel Bild am Montag.. ik moet eens kijken hoe ik mijn naam weer terug krijg.

Anoniem zei

Sorry, het lag aan mij. Ik heb het bericht opnieuw geschreven en nu staat het er wel in 1 keer op... Obel Xi