dinsdag 27 december 2011

Beginnen met de kerstboomfik

Wat weinig blogjes, de laatste tijd. Inderdaad. Was druk bezig met het opzetten van nieuwe websites: Beverwijk Vandaag, daarna Velsen Vandaag.

Nu bezig met Heemskerk Vandaag. Vrijdag gaat die online. En daarna tik ik weer stukjes voor de IJmuider Courant.

Door al het werk voor de sites zie je nieuws voorbijkomen dat je aardig vindt voor de krant, maar niet kan tikken.

Neem de commissie Deetman en de vieze katholieken. Daarbij zijn ook nonnen en paters in Driehuis en in Santpoort verdacht.


En je ziet verhalen in de IJmuider Courant die niet volledig zijn. De verhalen over de illegale werksters die de politie oppakte in onder meer Bloemendaal en Heemstede? Dat gebeurde dus ook in IJmuiden. Om preciezer te zijn: in Oud-IJmuiden.


En je bent nieuwsgierig naar wat achter bepaalde berichten zit die in de krant staan. Zoals: Purmerlander dode gelinkt aan IJmuiden. Een van de doden zou Mo B. zijn die een pizzazaak heeft in IJmuiden.


Nou ja. Het nieuwe jaar ben ik er weer voor de krant. Kunnen we beginnen met de kerstboomverbranding! Want ja, die komt weer in Velsen.
Op woensdag 11 januari om 18.30 uur aan de Heerenduinweg in IJmuiden (bij het zwembad) en op woensdag 11 januari om 18.30 uur aan de Hagelingerweg in Santpoort-Noord tegenover de tuincentra.

Net als vorig jaar kunnen de kerstbomen worden ingeleverd op een aantal plaatsen in de gemeente. Wie een boom inlevert, krijgt 50 eurocent per boom. Leuk extra zakgeld mee te verdienen.


PS: Film over eigenaar van strandpaviljoen Beach Inn in IJmuiden aan Zee

PS: Opvallend: de laatste tijd blijkt een groep jongeren in Zee- en Duinwijk in IJmuiden met meerderen telkens één persoon aan te vallen. De politie heeft ingegrepen. Drie verdachten gehoord. Meer volgen. Lees hier en hier.

1 opmerking:

Ome nico zei

Ach Fokke je kan toch niet aan alle nieuwtjes een stukje wijden? dan moet je een krant uitgeven van 10 cm dik, en de roddels in IJmuiden zijn soms wel een krant van 25 cm dik, dus geen blame hoor, en je 0,50 cent voor een kerst boom is leuk voor de jeugd als zakcentje en het houd de straat schoon.
Wat die vieze Roomse betreft ach dit speelt al jaren ook in Santpoort en Duinlustpark gem.bloemendaal,tehuizen voor ongehuwde moeders uit Brabant en limburg in mijn tijd, de nonnen kloosters en patershuizen in en om Bloemendaal,en ik weet het want ik ben er geboren en getogen, wij noemde die nonnen kloosters in die tijd de "Hunkerbunkers",en die patershuizen "Zaaddrogerijen" en dat heb ik dus niet verzonnen maar dat was dus meer dan 50 jaar geleden al aan de gang met die Roomse trekkers en vingeraars ,en die paus maar op zijn Balkon roepen in dat Rome. nee die roomse troep kan van mij de brandstapel op ,met hun steel en roof en pedo gedoe. En ja IJmuiden ach het is een prima plek voor nieuws en waarheden omdat ze het hart op de tong hebben recht zo die gaat,Ik weet het want in die 63 jaar dat ik mee huppel heb ik al genoeg mee gemaakt goed en slecht gewoon menselijke dingen die voor de ene anders opgevat zijn dan voor de ander en dat is IJmuiden. crimineel gezien valt het eigenlijk wel mee landelijk gezien dan ,dus is soms nieuws helemaal geen nieuws, maar een vermelding van een feit en daar is niks mis mee. IJmuiden we houden het erin ook in 2012.