dinsdag 29 november 2011

Op naar de medailles

Gisteren via de Middensluis in IJmuiden naar de marinekazerne in Amsterdam: drie mijnenjagers. Keerden terug van hun missie in Libië.

Simon Wolf fotografeerde ze. Boven de Nederlandse Hr.Ms. Vlaardingen, daaronder de Maloy uit Noorwegen en daaronder de Tasajua uit Estland.


De bemanning van de Vlaardingen krijgt een medaille voor bewezen diensten van defensieminister Hans Hillen.


Mijnenjachtofficier Jonas Krot van de Vlaardingen vertelt: ,,We hebben samen met onze Engelse collega’s van de Bangor diverse mijnen en een torpedo onschadelijk gemaakt. Daarnaast zijn we druk geweest met het controleren van het scheepvaartverkeer van en naar havens als Tobruq, Misrata, Tripoli, Sirte en Benghazi.''

,,Eén keer liep de spanning hoog op toen een rubberboot op ons af kwam varen. Het scheelde weinig of we hadden schoten gelost. Op het laatste moment
keerde de boot. We waren bang voor een aanslag.''

Meer over de inzet van de Vlaardingen:


- het vertrek

- moet nog even blijven


- ruimt oude zeemijn op

PS: ruzie over de koopgoot in IJmuiden

PS: IJmuidense wijkagent begeleidt transport van orka Morgan

PS: Verkeer in Driehuis staat vast vanwege begrafenis honkballer Halman

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja Fokke ik heb ze ook gezien
Ook mooie foto,s gemaakt.

Anoniem zei

Deze is ook wel weer bizonder van de gemeente het vervoer maak daar eens een stukje over fokke


VELSEN - Het leerlingvervoer voor leerlingen in het speciaal onderwijs wordt uitgekleed. Het college van burgemeester en wethouders van Velsen wil voortaan pas voor het vervoer betalen als de leerling in kwestie minstens zes kilometer van school af woont. Nu is dat nog drie kilometer, zegt wethouder Baerveldt.

Het gaat om vervoer van kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking die niet op een andere manier naar hun school kunnen. De gemeente Velsen regelt het vervoer of vergoedt het vervoer.

,,Het was voorheen erg luxe geregeld in onze gemeente daarom kan erop worden bezuinigd’’, zegt Baerveldt. ,,Met de grens van zes kilometer zitten we op het wettelijk minimum.’’

Volgens de wethouder vallen er enkele tientallen kinderen buiten de boot na deze bezuiniging. ,,Die zullen het vervoer voortaan zelf moeten regelen. Bijvoorbeeld met het openbaar vervoer of met de taxi’’, aldus de wethouder.

nicolaas zei

Het is triest te vernemen dat dit kan in een gemeente als Velsen, bah wat een mentaliteit van zo,n gemeentelijk beleid. En dan deze groep aanpakken die of geesterlijk of lichamelijk al niet in orde zijn, Laat ze die wachtgelden maar aanpakken of stoppen,daar win je klanten en punten mee, Maar dit is echt van de gekke.Harteloos dus en het dient totaal geen doel,Want deze bezuinigingen raken de mens, en niet de gemeente kas. Zoek je centen maar ergens anders, dan bij deze zwakke groep Velsenaren. Ik schaam me rot voor zo,n wethouder en zo,n beleid.

Fokke Zaagsma zei

Dat stukje over leerlingenvervoer is al door ons gemaakt.

Het stukje dat je leest komt rechtstreeks van www.ijmuidercourant.nl.

Wil je daarop reageren? Stuur een ingezonden brief naar redactie@ijmuidercourant.nl

Fokke

Jessica zei

Wow! Heel mooi