dinsdag 11 oktober 2011

Seks met polopaarden, ofwel Arie Koomen

Cabaretier Arie Koomen schoof vanmorgen aan op de redactie van de IJmuider Courant.

De ex-Lama en meest irritante reclameman luisterde naar onze ochtendvergadering en ging op pad met IJC-verslaggever Dorien Knijnenberg.

Arie is geboren en getogen in IJmuiden. Met Dorien liep hij vanmiddag onder meer over de Lange Nieuw en bezocht zijn geboortehuis in de Rivierenbuurt.

Arie schrijft de column '60 seconden' in de IJmuider Courant van morgen. En hij vertelt over zijn roots in IJmuiden.


Waarom is Arie hier? Zijn nieuwe show gaat vrijdag in première in de Stadsschouwburg Velsen. Samen met Edo Brunner, die hij nog kent van onder meer Avondje Bergkamp. Hier nog een duetje.


Meer over de Aries nieuwe show staat op zijn site sexmetpolopaarden. ,,Gewoon een site met je naam is zo saai'', aldus Arie, ,,en deze domeinnaam was nog beschikbaar.''

Edo en Arie, ofwel E&A, steken de draak met C&A. Arie liet zich dan ook graag fotograferen bij C&A in IJmuiden (zie foto). Of C&A nog niet geklaagd had over het gebruik van het logo, vroeg verslaggever Rien Floris.
Komt nog wel, dacht Arie. ,,Maar je hebt ook het recht op parodie. En anders veranderen we gewoon het kleurtje.''


Arie komt nog regelmatig in IJmuiden. Veel van zijn broers en zussen wonen hier nog. ,,Die zeelucht als je uit de draagvleugelboot stapt. Heerlijk.''

Bij eerdere optredens in de Stadsschouwburg maakte hij graag grappen over IJmuiden die alleen IJmuidenaren begrepen. Over vishandel Waasdorp, bijvoorbeeld. Gaat hij vrijdag weer doen, zei hij vanmorgen.


PS: Griezelig eng ding op IJmuiderstrand


PS: Tata-trein: kijkje bij de staalfabriek


PS: Goede wind voor sprongen in IJmuiden!

Geen opmerkingen: