donderdag 29 september 2011

Gestolen naast het politiebureau?

Op het Tiberiusplein in IJmuiden, naast het politiebureau, staat een lege sokkel. Zou er weer een beeld gestolen zijn in IJmuiden, zoals Bokspringende meisjes?

Halverwege deze maand sloegen bewoners aan het Moerbergplantsoen in IJmuiden alarm.


Het beeld de Stormramp, een herinnering aan de watersnood van 1953 in IJmuiden, was weg!


Gelukkig blijkt het door de gemeente te zijn verwijderd. Het krijgt een antidiefstalzender, net als de replica van de Bokspringende meisjes.


Naast het politiebureau blijkt geen beeld te zijn gestolen. Na uitzoekwerk leert dat de sokkel al tientallen jaren niets meer draagt.


Er stond ooit een zonnewijzer op. IJmuidenaar Frits Houtgraaf diepte in zijn archief onderstaande foto op. Gemaakt in de jaren zestig of zeventig. Het meisje is zijn dochter.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Leve Frits, we zullen hem nooit vergen door de ongelooflijk vele mooie beelden die hij heeft gemaakt en nog steeds doet....Maar Frits blijf voorlopig nog maar door gaan :-))))

Anoniem zei

Had mij niet verbaast als er wel iets gestolen was op die plek.
Ik heb het mee gemaakt op dat bureau dat er van mijn daar naar toe gesleepte VW kever, na een ongeval dood leuk een agent de wieldoppen probeerde te stelen.
Bij mijn aankomst om de zaken af te handelen was hij daar druk mee bezig, op mijn vraag waarom hij dat deed, zei hij dat hij toestemming van de eigenaar had.
Ik was toen 18jr en hij verwachte in die tijd, we spreken van 2 januari 1968 niet dat zo een snotneus eigenaar zou kunnen zijn.
Bij de portier aangifte gedaan van diefstal, uiteraard nooit meer iets van vernomen.
Ik zou zo iets op nu 63 jarige leeftijd niet meer zo laten aflopen uiteraard.

Anoniem zei

Het zijn mooie plaatjes uit de vroegere jaren zoals ook velsen van vroeger bart boele doet dat goed
altijd weer leuk die oude herrineringen van vroeger zoals nu ook deze sokel war vroeger de zonnewijzer heeft opgestaan het fotootje spreekt voor zich zelf
leuk plaatje