woensdag 27 juli 2011

Speelparadijs in de buurt

Goed nieuws voor Velsense kinderen, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en basisscholen.

Er komt een indoorspeelparadijs mét grote buitenspeeltuin in Velsen-Zuid.

Aanvrager van het gebeuren is EcoSol uit Haarlem. Lees op hun site het nieuws uit de IJmuider Courant.

Kids Valley, gaat het heten. Het wordt aangelegd in recreatiegebied Spaarnwoude. Naast de Peddelpoel, op het voetbalveld aan de Oostbroekerweg.

Als tenminste de gemeente Velsen alle vergunningen afgeeft. Die moeten nog worden aangevraagd.

Het is goed nieuws omdat nu de speelparadijzen in Uitgeest en in Hoofddorp het dichtst in de buurt leggen, en al snel een half uur rijden zijn.

Kids Valley is niet alleen dichterbij. Het wordt ook veel groter en meer bijzonder. Lees hier het volledige projectplan.


Tot Kids Valley er staat, kun je de vorderingen volgen op hun Twitter en hun Facebook.

4 opmerkingen:

Art zei

Weer een stuk natuurgebied dat bebouwd moet worden omdat er een bedrijf moet komen.
Laat het recreatiegebied gewoon met rust.

nicolaas zei

Art Spelen is ook recreatie!
en voor de kinderen in de IJmond is al zo weinig voor handen zodat dit een heel mooi alternatief is. binnen en buiten spelen mooi hoor voor de jeugd,Hel zal ze van de straat houden.
En met dat natuurgebied zal het allemaal wel meevallen, bomen genoeg in dat kunstmatig aangelegde stukje natuur, het is voor iedereen dus ook voor de jeugd.

Tess zei

(sarcasmemodus) Ja, heel weinig Nicolaas, want Boerderij Zorgvrij is niks aan. De Veilige Haven is saai. Het Pieter Vermeulen museum biedt nooit wat. Nergens plek om een balletje te trappen. Een te groot strand met een trampolinecentrum. Maar ja daar moet het mooi weer voor zijn. Kortom huilen met de pet op voor de kids in de IJmond. (/sarcasmemodus)

nicolaas zei

Ach tess ,sarcasme moet er zijn en een mooie speelplek voor de kidds ook.
Dus is Spaanwoude een mooi alternatief
Ik weet niet of een kind wel naar een museum wil om te spelen als je 8 jaar of 12 jaar bent,En om nu te gaan voetballen als je kunt spelen in een overdekte speelplaats met allerlei leuke dingen? ik weet het niet hoor, En dan naar het strand om op zo,n trampoline te huppelen? ja dan moet je wel je petje opzetten om te huilen.
Dus sarcastie,s gezien vind ik dit een mooi plan, vooral als je dus kind bent,en geen gefrustreerde ouder die vroeger geen autopedje heeft gehad of eentje in de verkeerde kleur .En sarcasties gezien! je kan natuurlijk ook een hek om Spaanrwoude zetten,
Goed voor de natuur? en de beestjes van de Zorgboerderij? Nee regreatie moet en mag in het recreatie gebied Spaanwoude ,en ik heb die naam niet verzonnen hoor,"Recreatie gebied"
Verboden te recreeren alleen voor de homo,s een uitzondering? en dat is volgens mij geen recreatie sarcasties gezien dan,Maar een plaag van de natuur
Sarcasties gezien dan.
Alles onder 1 dak ,prima en ook meteen voor de opvang van de ouders zorgen met een leuk resteaurantje erbij .of pannekoeken laten bakken door Papa en mama dan hebben die ook wat te doen!
Om hun kroost van de straat te houden,
ik zie het al helemaal voor me. sarcasties gezien dan, fantasties dus.