woensdag 18 mei 2011

’Zo’n leuk vrouwtje!’

Gerard Zoon uit Beverwijk en zijn dochter Saskia Numan uit Velserbroek staan te dansen achter het dranghek. ,,Ze heeft me hand gegeven! Ze heeft me een hand gegeven!’’, roepen ze bijna in koor.

Numan bracht haar dochter, leerling van basisschool De Ark uit Velserbroek, naar de bieb van IJmuiden. Die mag het bordspel Fix je Risk spelen voor Máxima. Daarna gingen Zoon en Numan achter het dranghek staan. Wachten op de Koninklijke Hoogheid.


,,Dat ze zo dichtbij zou komen! Onmogelijk, dacht ik’’, lacht Zoon. ,,Ik zei tegen haar: ik zal je maar feliciteren. Ze was immers jarig. Zij zei toen: dank je wel.’’ Numan kreeg ook een handje. ,,Zo’n leuk vrouwtje! Helemaal te gek!’’

Esther van
Klaveren uit Velserbroek, wiens dochter ook op De Ark zit en het spel in de bieb mag spelen, is ook verrukt over de ontmoeting met de prinses. Maar niet alleen met haar. ,,Máxima is zo gewoon gebleven. De burgemeester van Velsen trouwens ook.’’

Die burgemeester, Franc Weerwind, liep tien minuten voor half tien naar buiten en vertelde het publiek dat de toekomstige koningin er over vijf minuten aankwam.

Ruim honderd mannen, vrouwen en kinderen staan te wachten. Een vrouw loopt rond met een bloemetje dat ze straks aan Máxima wil geven.

In het publiek heft een vrouw haar camera richting Weerwind. Hij glimlacht even breed als
de burgemeestersketting om zijn nek. ,,Zegt u het maar mevrouw.’’

Of de burgemeester iets naar achteren en iets naar rechts wil stappen voor een mooie foto. Dat doet hij.

Video en foto's van bezoek Máxima van vanmorgen.

En als toegift:

Filmpje Máxima komt

Filmpje Máxima gaat

Ook: de rode jas van Máxima

Geen opmerkingen: