woensdag 4 mei 2011

Tapijt tussen de blokken

Vandaag gezien in de IJmuider Courant? De foto van het motorjacht MyTrust?

Bootje is tientallen miljoenen euro’s waard. Je kunt het ook huren. Prijs voor een week: 175.000 euro.

Het schip is van een rijkste inwoner van Rotterdam. Hij heeft het weer te koop gezet. Vraagprijs nu: bijna 24 miljoen.

De MyTrust lag vier dagen op de werf in IJmuiden. Voor onderhoud: schoonmaken en schilderen. Het is geen onbekende daar. In 2008 was het jacht er ook al eens. Opvallend: 2008 was het bouwjaar.

Op 29 april kwam het weer van de werf en lag nog even in de Haringhaven. Het is een van de duurste jachten die ooit op de werf van Van Laar lag, vertelt de bedrijfsleider van de helling.

Je doet er wel extra voorzichtig mee, beaamt hij: ,,We hebben wat stukken tapijt tussen de blokken gelegd.’’

(De foto's zijn van Hans Blomvliet)

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Fokke zeker een mooie boot er zullen wel veel foto,s gemaakt zijn het schip straalde uit op de werf prachtig exemplaar

Bild am Montag zei

Het jacht zal van die zogenaamde redder van Feyenoord zijn. Twee jaar geleden zou hij met een paar vrienden Feyenoord voor 60 miljoen overnemen...Het is nooit gebeurd. Die 60 miljoen was kennelijk iets teveel voor hem. En nou ook nog de boot verkopen...

nicolaas zei

ha die BaM lang geleden he!
Ja een mooi bootje, en ik denk dat we allemaal wel weer wat geld kunnen gebruiken na zo,n crisis. En deze geluks vogel ook dus. Verkopen van armoede dus. De rijkste man van Rotterdam werft op de goedkoopste Helling van Nederland dus armoe jazeker
groeten nicolaas

`Bild am Montag zei

Hee Nicolaas!Hoe is het met je? Het is zeker een tijd geleden.Wat heb ik je commentaren gemist.De eigenaren van die rot IJmuider Coutant ook. Ze slopen de website zonder een niewe voor terug te geven.Daarmee vergeten dat je met de mensen die regelmatig reageren toch een soort band krijgt.Die boot is van Michel Perridon, eigenaar van de Trust.

Anoniem zei

BAM: Je kan wel degelijk reageren op IJC, echter, moet je dan erg goed zoeken. Mij lukt het ook.

nicolaas zei

hoy BaM , ja die Ij muidercourant heeft geen belang bij IJmuidenaren of oud IJmuidenaren ,ik ben erg ziek geweest en nu weer het mannetje dus de kanker overwonnen tot nu . ik zou er een stukje aan weiden maar de Ijmuidercourant zag daar niks in,omdat in zogenaamd niet meer in Ijmuiden woon,dus kan je echt die kanker krijgen.
stumpers zijn het op die Kennemerlaan. ik dacht een mooi stukje inte leveren over het wel en wee van de ziekte en wat ze met me gedaan hebben om me er boven op te krijgen ,maar nee hoor geen belangstelling, ze vinden onnozele berichten leuker dan de werkelijkheid .soms moet je je eigen schamen voor je eigen land en krant.jammer dus.Maar ik leef en kan weer een poosje mee. een 2e kans dus.
groeten nicolaas Litouwen

Fokke Zaagsma zei

Beste Nicolaas,

Wat een frustratie.

We maken een krant voor de lezers. Van Santpoort-Zuid tot Velsen-Noord. Een verhaal over een Velsenaar die kanker heeft overwonnen, past heus wel in de krant.

Maar een verhaal over een man uit Litouwen die vele, vele jaren geleden uit IJmuiden vertrok, is voor de lezers van te ver weg, vinden wij.

Dat neemt niet weg dat ik, en de redactie, blij is te lezen dat alles nu goed met je gaat. Ik nodig je uit weer te gaan reageren op de site van de IJmuider Courant. Of natuurlijk op de blog.

Met vriendelijke groet,
Fokke

Bild am Montag zei

Hoi Nico blij te lezen dat je er weer bovenop bent...Anoniem wat het reageren betreft. Het inloggen wil mij maar niet lukken. Ik vind er ook geen moer aan zo.Omdat er een buro tussen zit die reacties controleert duurt het uren voordat je reactie is geplaatst. Behoorlijk zaaddodend...

Bild am Montag zei

Tja Fokke, zo ken ik er nog wel een. De zaak gaat mij niet aan en ik wil me er ook niet mee bemoeien, maar...Hoe lang is die Fortuyn nou al niet weg uit Velsen..? Toch staat er elk jaar weer een stukje over deze ex-plaatsgenoot in de krant.

Fokke Zaagsma zei

Fortuyn lijkt me van iets andere orde van grootte dan Nicolaas.

Over Fortuyn hebben we besloten zaterdag niet groot uit te pakken over de herdenking vrijdag op begraafplaats Westerveld.

Het is inmiddels de negende keer op rij. De bijzonderheid is wel van af.

Fokke

nico spijker zei

ik zal het nog eenmaal proberen over wat ik bedoelde met mijn ingezonden stukje ,het is een hart onder de riem voor vele mensen die met dit zelfde probleem zitten of krijgen ,en juist dat dit onderwerp aangrijpelijk is en juist in een land wat altijd negatief in het nieuws staat om eens een andere draai aan Litouwen te geven. om eens positief te laten weten hoezeer ze met weinig middelen een van de zwaarste ziektes aankunnen dat was mijn oogmerk voor de gewone man of vrouw en het heeft er niks mee van doen of je nu uit Urk komt of Suriname kanker kan je allemaal krijgen en ik wil alleen maar laten weten dat er ook licht is aan de anderkant van de tunnel ,dit heeft dus niks met Ijmuiden te maken maar met berichtgeving in het algemeen. en nu wil ik er niks meer over horen ,en graag wil ik weer kankeren op beslissingen verweg in Velsen. dat vinden wij leuker om te doen, alleen dat inloggen is zo,n een achterlijk zootje geworden dat de lol er af is gehaald. BaM heeft gewoon een punt.
Vandaag bevrijdings dag ? hoezo vrijheid ? zelfs bij een krant als de IJmuider zitten er een paar te schrappen om dat een ander een mening heeft Vrijheid me hoela! Fokke.

Anoniem zei

IK ben ook een IJmuidense al jaren vertrokken.
Maar deze heerschap (Nicolaas),Wat een misselijk makend persoon is dit.
Wat heeft hij zelf allemaal gedaan.
(liegen en bedriegen)