zaterdag 30 april 2011

Sommigen geven het dubbele

De opbrengst: tegen de 400 euro. En daar zijn we best tevreden mee.

Vandaag hielp ik mee met de actie van de IJmuider Courant. Lezers bedolv
en ons de afgelopen weken onder spullen die ze weg wilden geven voor het goede doel.

En wij verkochten ze op Koninginnedag op de Lange Nieuwstraat in IJmuiden.


Voor het goede doel: Kind en Brandwond. Vooral twee dames van de stichting deden het verkoopwerk. Hulde.


We mochten het beroemde voormalige sigarenwinkeltje De Magneet gebruiken van makelaar Janus.


Heel wat mensen stapten niet binnen om de spullen te bewonderen, maar ook om een keer of nog één keer in De Magneet te kijken. Diverse mensen waren geïnteresseerd en overwogen het pand te kopen.


Ik stond vooral buiten bij de spulletjes. Heel wat aardige voorbijgangers wezen op het geldkistje. ,,Let je er op, één graai en je bent je geld kwijt!” Dank jullie wel. Gelukkig hield de wijkagent (oranje strikje) een oogje in het zeil.


Boeken waren gewild. We hadden een mannen- en vrouwenexemplaar van Komt een vrouw bij… (zie foto), maar beiden zijn nog niet verkocht. Belangstellenden kunnen zich melden bij de redactie.


Ook nog dank aan die aardige marktkoopvrouw, die langskwam en even voor ons de boeken goed rangschikte. ,,Zo kunnen mensen beter zien wat er staat en verkopen jullie nog wat.”


Kopers waren aardig. Een enkeling dong af, maar velen gaven juist iets extra’s na de uitleg dat we de opbrengt niet hielden, maar weggaven. Soms zelfs het dubbele.


We hebben spullen over. Zitten nog echte bijzondere dingen tussen. Kans gemist vandaag? Wellicht kunt u ze binnenkort voor alsnog voor een zacht prijsje halen.


Want de Beverwijkse Bazaar heeft Kind en Brandwond een gratis kraam aangeboden om de overtollige spullen van Koninginnedag te verkopen. Heel aardig!


Onderaan nog een foto van de IJmuider Harmonie die voorbij marcheerde. Enkele foto’s zijn van Frits Houtgraaf en E.S. Berk.

Geen opmerkingen: