vrijdag 22 april 2011

Schoolvoetbal sinds 1957

Gisteravond zat ik het Telstarstadion. Finales van het Velsense schoolvoetbaltoernooi.

De belangrijkste wedstrijd, elf tegen elf, werd gewonnen door De Pleiaden uit IJmuiden.

Het was leuk. De kinderen die hun klasgenoten kwamen aanmoedigen, genoten.

Al zagen ze niet veel van de wedstrijden. Supporteren was belangrijker: toeteren tot je doof werd en hollen met de schoolvlag langs de tribunes als Jomanda.

De finales werden gespeeld na 340 wedstrijden (!) op sportpark Driehuis. Dat verliep vlekkeloos, op wat ergernis over fietsen na.

Wist u dat het Velsense schoolvoetbaltoernooi jaarlijks wordt gespeeld sinds… 1957? Heel wat ouders hebben ook al meegedaan.

De allereerste editie werd gewonnen door de Insingerschool uit IJmuiden.

De foto's op deze blog van het schoolvoetbaltoernooi komen van de Brederode Daltonschool uit Santpoort-Zuid, de Franciscusschool uit IJmuiden en De Duinroos uit Velserbroek. Klik op de links voor meer foto's.PS: Cabaretier Guido Weijers is verrukt over de pornokleedkamer in Stadsschouwburg Velsen

PS: Foto's bij vuurtoren

PS: Lossen bij Tata Steel: surrealistisch landschap

PS: Over met de pont

PS: De avonturen van Tonnie en Frannie

2 opmerkingen:

Sport Bild zei

Ik heb 2 keer aan het schoolvoetbaltournooi meegedaan, en nooit de finale op Schoonenberg gehaald. Wat uiteraard niet aan mij lag. In die tijd deden er nog geen meisjes mee. Het tournooi was uitsluitend voor jongens uit de vijfde en zesde klas. Er was toen ook maar 1 finale, wel zo overzichtelijk.

Marit zei

Hai Fokke,

Leuk dat je op je blog aandacht geeft aan het schoolvoetbal, maar verder is de verslaggeving vanuit de IJC erg matig geweest!
Gezien er toch ruim 1500 kinderen uit Velsen meededen, zijn toch een hoop ouders, opa's, oma's ooms en zelf tantes benieuwd naar de prestaties van hun (klein)kind, nichtje of neefje. Deze info konden ze niet terugvinden in de krant. Misschien een idee voor volgend jaar om op de dagen dat er gespeeld wordt een verslag te plaatsen, met daarbij ook de uitslagen vd gespeelde wedstrijden.

Groet Marit.