maandag 18 oktober 2010

Het grote gezelschapsspel voor Santpoort-Noord

De Bosbeekschool krijgt dus nieuwbouw in Santpoort-Noord. Maar eerst is er ruzie.

De gemeente maakt bekend dat een aantal groepen van de Bosbeekschool én dorpshuis Het Terras tijdelijke huisvesting krijgen.
Omdat hun stek, de oude IJmond MTS, wordt gesloopt.

De tijdelijke stek, aldus de gemeente wordt: het grasveld bij het viaduct naar Velserbroek aan de J.M. van Nassaulaan.

Gevolg: verbijsterde reacties.

Over de tijdelijke huisvesting bij het viaduct werd de school niet geïnformeerd (lees wat de school zegt).
En de Velsense ouderenbonden zijn ook al boos: ook niet geïnformeerd.

Maar goed: het is tijdelijk. Binnenkort wordt de locatie bekend waar een volledige nieuwe school wordt gebouwd.

En het zoeken naar die plek, zo zeggen school en schoolbestuur, was moeilijk. Want waar in Santpoort-Noord heb je nog een plek om een school te bouwen?
Spel: raad de locatie. Doet u mee?

- Het wordt niet het grasveld aan de J.M. van Nassaulaan. Want daar komt immers de tijdelijke huisvesting te staan.

- Ook is niet gekozen voor het plantsoen bij de Crijnssenstraat. Dat was de voorkeurslocatie van de Bosbeekschool voor de tijdelijke locatie. Je kiest geen tijdelijke locatie op de plek waar je iets nieuws wilt bouwen.

- Ook niet: de plek van voormalig garage Motorhuis vlakbij de school. Want de eigenaar van de grond wil daar woningen bouwen (het project is stilgezet door de economische crisis).

- Een kanshebber: het plantsoen aan de Valckenhoeflaan. Was in 2007 al in beeld als nieuwbouwlocatie voor Het Terras (dat krijgt nu nieuwbouw op de Terrasweg). Zou dus best weer in beeld kunnen komen als bouwlocatie.

- Een goede kanshebber: het plantsoen aan de Bickerlaan. In 2007 al verkocht aan een Velsense wooncorporatie om woningen te bouwen. Kan ook een school worden, met schoolwoningen. Dat zijn woningen die simpel te veranderen zijn in lokaal. En omgekeerd. Flexibel inspelen op het leerlingenaantal.

- Wie heeft meer suggesties voor plekken? Klik op reactie(s).

PS: Eerste Journaal ooit online (1956), met aandacht voor de staking in IJmuiden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

In het stadhuis, te veel koffie voor de amtenaren is toch niet goed en je bent alleen welkom als je een afspraak maakt, maar ondanks dat het nummertje trekken is afgeschaft, krijg je nu een nummer bij de balie bij binnenkomst als men dat daar wel goed vindt.

Dus ruimte genoeg, vooral nu er steets meer mensen amttenaren moeten vertrekken wegens de bezuinigingen.

Het is wel wat verder weg, maar je zit daar wel eerste klasse.

Anoniem zei

Slopen en nieuwbouw op de huidige locatie is ook goed mogelijk!

Anoniem zei

Wordt er ook gedacht over het feit dat het 'tijdelijke' landje een losloopplaats is voor honden? Waar moeten wij (lees:baas en hond) dan heen? Of kunnen we dat blijven doen? Lijkt me niet verstandig... En tja als wij ergens anders in de straat loslopen riskeren we n boete van schrik niet €90,-

Anoniem zei

Het plantsoen aan de Bickerlaan maakt deel uit van een gebied dat zich bevindt op een oud duin.

Het maakt deel uit van een groen dat gebied dat vanaf de duinen dwars door Santpoort loopt.
Dit is met opzet zo vrijgelaten en geeft Santpoort een groen karakter.

Helaas is er gaandeweg steeds meer afgesnoept van deze 'groene wig', met dan nu de grote finale: een schoolgebouw die deze groene strook tot de duinen afsluit.

Mijn voorspelling: Als de nieuwe school er staat, zal ook het grasland bij het station bebouwd worden, omdat het groene karakter dan toch al verloren is.
Daarna zal rond 2015 het laatste stuk worden bebouwd, waarna men nieuwe bouwlokaties zal aanwijzen langs de Santpoortse dreef, waar inmiddels de HOV busbaan het bollen veld doorkruist. Naast de busbaan, langs het spoor zal een wooncomplex worden neergezet, speciaal voor de wat rijkere oudere die graag dicht bij de natuur wil wonen. Het geheel zal worden aangeprezen met "Groen wonen in Santpoort"