vrijdag 25 juni 2010

Met getrokken wapen

Guus Perisutti, collega bij Dagblad Kennemerland, belt. Hij kijkt naar een man onder een wit laken. Neergeschoten in Velsen-Noord, gistermiddag.

Guus hoort dat er in de Saturnusstraat IJmuiden een arrestatie is verricht. Het heeft er alle schijn van dat het samenhangt met de schietpartij boven het kanaal.

Ik fiets naar de Saturnusstraat. De politie heeft een deel afgezet met linten. Er staat een Volkswagen met de deur open.

Een vrouw in oranje voetbalshirt staat te kijken. Ze heeft gezien dat de politie iemand in de boeien sloeg en afvoerde. Wat jongens zagen dat ook.

Even later komen de jongens naar me toe. Ze sleuren een vriendje mee. ,,Meneer, meneer! Hij heeft alles gezien. Komt hij in de krant?"

Colin (11 jaar) zat in de woonkamer. Hij zag een politiewagen met zwaailicht die de Volkswagen liet stoppen.

,,De agenten trokken hun pistolen en zeiden tegen de man dat hij moest uitstappen. Toen moest hij op straat gaan liggen en hebben ze hem handboeien omgedaan.'' De man werd afgevoerd in een politiebusje.

Colin: ,,Ik riep meteen mijn moeder. Van haar moest ik in de keuken gaan staan. Je weet nooit wat er allemaal kan gebeuren, zei ze.''

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fokke, dat is geen politielint maar gewoon orenjeversiering.....

Anoniem zei

@ anoniem.. er hangt wel degelijk politielint.. aan die paaltjes op de straat dat rood en wit als je goed kijkt staat er in het zwart 'politie' op... ;)
ik sta btw ook op anoniem zoals je ziet