dinsdag 16 maart 2010

Op z'n VVD's

Wat maakt de VVD in Velsen er een potje van. Het jarenlange interne geruzie leek ze niet te deren. Zie de verkiezingsuitslag: de grootste partij.

Maar nu verspeelt ze het mooiste wat ze gewonnen heeft: het recht om te bepalen hoe de coalitie er uit zal zien.

Door van twee walletjes te willen eten. En daarmee maak krijg je je beoogde bruid kwaad.

Lees hier de kwade brief van PvdA, CDA, GroenLinks en CDA.

Informateur Roeland Nieuweboer (hij was voor de VVD verkiesbaar als raadslid) deed alles fout, vinden ze.

Het gaat op z'n VVD's, zeg maar. Voor de verkiezingen was er al onenigheid over welke VVD'ers met de beoogde coalitiepartners moesten onderhandelen als Nieuweboer klaar zou zijn met het informateurswerk.

Zonder overleg met anderen binnen de partij werd besloten dat niet de raadsleden Langendijk en Dreijer zouden onderhandelen, maar Langendijk en fractievoorzitter Kouthoofd. VVD-wethouder Verkaik reageerde verrast. ,,Graag verneem ik of ik iets gemist heb in de gemaakte afspraken’’, stelde hij in een e-mail.

Gisteravond haalde de PvdA in het openbaar uit naar de VVD. Lees hier wat de partij zei. ,,Slecht een element stond in de gesprekken centraal: de claim van de VVD op twee wethouderszetels. Dit werd min of meer als breekpunt gebracht. Het leek wel een persoonlijke missie waaraan Nieuweboer zijn lot verbonden had.''

Twee wethouders. Verkaik natuurlijk.

En daarnaast: de oud-wethouder een VVD-coryfee Martin Noorman? Of de man die solliciteerde naar het burgemeesterschap van Velsen en tegen vliegtuiglawaai is: Rob van den Brink?

Hopen dat ze iets 'duurzaams' leveren...

PS: Vandaag groot transport in IJmuiden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Die mijnheer Nieuweboer kan zich ook nergens meer vertonen door een zo'n rommeltje van te maken denk ik.

Llaregubb zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Toeschouwer zei

Fokke, Ik lees in de speech van de PvdA ook nog een aantal kleine opmerkingen die op zich niets met de vertrouwesbreuk te maken heeft, maar meer het idee geven om nog een paar partijen even onderuit te halen t.o.v. de keizers. bijvoorbeeld dat VL eventueel zou willen schuiven v.w.b. het Centrumplan. Dit was een heet hangijzer bij VL. Waarom moest dit terloops in hun speech genoemd worden? Ik krijg zeer de indruk dat het CDA een handje heeft geholpen bij het opstellen van de reactie. Ze hebben beide veel stemmen verloren dus zouden eigelijk een toontje lager moeten gaan zingen.

Anoniem zei

Fokke was zeker mooi die transport
http://www.webregio.nl/noord-kennemerland/regionaal-nieuws/artikel/1113275/foto/1/cilinder-met-veel-bekijks-op-dieplader-getakeld-video.aspx

gr frits