vrijdag 26 maart 2010

Het geld en de bom

Hij wordt er zondag dus uitgehaald. Een aardig stuk IJmuiden moet er voor worden ontruimd. De bom zit vooral horecaondernemers dwars.

Zoals visrestaurant Kop van de Haven. Helemaal volgeboekt. Heeft iedereen moeten afbellen.

De gemeente laat weten dat economische schade niet wordt vergoed. Schadeclaims worden afgewezen.

,,Het is algemeen bekend dat IJmuiden zwaar is gebombardeerd. Er is dus een aanmerkelijke kans dat er bommen worden aangetroffen. Enige schade valt al snel in het normaal maatschappelijk bedrijfsrisico'', aldus een gemeentewoordvoerder.

Maar wat zegt de eigenaar van De Kop van de Haven later in onze krant? Hij is in overleg met de gemeente tot een oplossing gekomen voor de financiële schade die hij ondervindt. ,,Ik ben er erg content mee.'' Of de oplossing neerkomt op een vergoeding? ,,Ik ben er blij mee, daar houd ik het op'', antwoordt hij.

Tja. Wordt zijn economische schade toch vergoed? Mijn college Pieter van de Akker vraagt het de gemeentewoordvoerder: ,,Krijgt hij een financiële vergoeding?''

De woordvoerder wil er niet op antwoorden. Geen ja en geen nee. Ontkennen noch bevestigen, zou ik zeggen.

Het is raar. Want als er inderdaad geen geld van de gemeente naar de Kop van de Haven gaat, kan hij toch gewoon ontkennen? Er zijn vast wel meer ondernemers (DFDS Seaways) die hun schade vergoed willen zien.

Foto is van de plek van de bom op de Halkade.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja toen de vishallen werden gebombadeerd vielen er veel bommen
ik heb aardig wat foto,s van de bombenement op de vishallen van vroeger

Kees zei

Grote hekken er om heen,terwijl die er al een jaartje of 60/70 ligt.
Of zou een kotter hem stiekum gekiept hebben??

Anoniem zei

kees
zo dom zijn de vissers echt niet dit zal dus absuluut niet gebeurd zijn . op zee bij een wrak overboord zetten wel maar hier nee.

en anoniem die fotos zouden wel meer mensen willen zie , zeker als ze nog onbekend zijn !!! kun je geen scans mailen aan b.v. fokke ?

Anoniem zei

ha ha
hij mag daarna vast een parkeer meter zetten op de kop van de haven en 50 % in eigen zak van de gemeente of word het verplichte consumptie voor iedere bezoeker van die plaats te nuttigen bij hem ? :-)

Anoniem zei

http://www.youtube.com/watch?v=0E8Qq_6aXtU

Anoniem zei

hoi fokke
Bom weggesleept ik heb nog wel een mooie plaat van zondag