woensdag 24 februari 2010

Koopgoot in verkiezingsstrijd

En net als bij de vorige gemeenteraadverkiezingen is het nieuwe winkelcentrum voor IJmuiden weer een item.

Lees wat bijvoorbeeld ChristenUnie, Velsen Lokaal en LGV vinden.

Ik kreeg een mail van een IJmuidense die zich afvroeg hoe de koopgoot er eigenlijk uit gaat zien. Hierbij twee tekeningen. De onderste is van de laatste bouwfase. Voor groter formaat: even op klikken.

Multi Vastgoed, die de koopgoot gaat bouwen, laat onder meer het volgende weten aan wijkplatform IJmuiden-Noord. Dat maakt zich zorgen over overlast tijdens de aanleg:

- Het is onontkoombaar dat bouwprojecten in een gebouwde omgeving overlast en hinder genereren voor de omgeving. Met het plan van aanpak is beoogd dit tot een minimum te beperken.

- Er is gekozen voor een gefaseerde uitvoering om de winkels en woningen bereikbaar te houden alsmede de mogelijkheid te bieden dat de Lange Nieuwstraat open blijft voor doorgaand verkeer waaronder de buslijndiensten.

- Het twee keer omleggen van kabels en leidingen is het directe gevolg van een gefaseerde uitvoering. Overigens wordt onderzocht of een deel van de kabels en leidingen in één keer op de definitieve plek kan worden gelegd.

- Van alle grondkerende systemen verwachten wij dat het voorgestelde systeem de minste overlast geeft omdat het een nagenoeg volledig trillingsvrijsysteem is.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Als je het zo ziet,kunnen ze beter de bus eronder laten rijden.Dan heb je ruimte zat voor alle winkels boven de grond.Nee het blijft een waardeloos plan,maar de gemeente zal het ongetwijfeld door drukken.

ahaar zei

Klopt de tekening wel?

http://www.multi.eu/index.php?option=com_project&view=project&project_id=119

Op hun website rijd de bus rechts, want het midden lijkt mij ook niet de bedoeling. (Tussen de 2 kanten winkelen een busbaan?)

En de ondergrondse winkels zouden onder de bestaande winkels doorlopen, zodat bepaalde winkels 2 verdiepingen kunnen krijgen. (O.a. blokker)

Fokke Zaagsma zei

Ik kan helaas de link niet bekijken. De browser op de pc's van de redactie is verouderd en staat toegang tot diverse sites niet meer toe.

De tekeningen op de blog komen echter van Multi Vastgoed. Enkele maten zijn toegevoegd door het wijkplatform IJmuiden-Noord.

Fokke

Anoniem zei

De tekening geeft een juist beeld van de Lange Nieuwstraat, als men met de rug naar de Hema staat. Rechts "prima" zichtbaar de bestaande winkels en zes meter er vandaan aan de overkant van het trottoir winkels die voor de kiosken in de plaats komen. Fokke bedankt, ik denk, dat er wel belangstelling bestaat voor deze mooie doorsnede. Laten we zeggen in het belang van IJmuiden, dan weten de mensen wat ze straks voor goot krijgen. Er kunnen niet genoeg van deze tekeningen in de krant komen, de nieuwste versie en met virtuele foto's, indien mogelijk. Van de trappen en de lift om naar beide verdiepingen te komen.

Anoniem zei

eigenlijk is het toch verbijsterend dat zo iets bedacht wordt ?
wat moet dit nu zijn, de ultieme plek voor hang jongeren.
een verzamel plaats van zwerfvuil en al het andere troep wat onder overkappingen altijd zo lekker blijft liggen.
ik heb het woord hondepoep niet gebruikt toch ? ;-) ach het geeft werk en nog meer werk .

Kaat zei

Dit is weer typisch een geval van grootheidswaanzin van de gemeente Velsen, ze hebben nog steeds niet door dat winkelen in IJmuiden niets is en nooit iets gaat worden. Zodra je IJmuiden binnen rijdt overvalt de grauwheid je, nu gaan ze dat nog eens extra benadrukken door een koopgoot. Zwerfvuil is nu al een grote ergernis en wordt niet opgeruimd, ben benieuwd hoe ze dat straks op gaan lossen. In ieder goed winkelcentrum zie je dagelijks mensen van de reinigingsdienst aan de gang, ja zelfs op zondag. Daarbij zijn de meeste winkeliers te beroerd om hun eigen stoep netjes te houden. Leuk bedacht, maar niet geschikt voor IJmuiden.